Skip to main content

Aromatherapie

Het is een wijsheid uit de natuur, een wijsheid die in vergetelheid is geraakt. Dankzij Aromatherapie leren we het lichaam en de geest weer terug te komen naar de natuurlijke staat: homeostase. Homeostase betekent letterlijk Leven, het is een staat waarin de elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht met elkaar in balans en verbinding staan. De reuk is nauw verbonden met het element Aarde en hierdoor grondend voor Lichaam en Geest. Dankzij Etherische olien die door de Lucht worden gedragen ervaart het Zenuwstelsel rust. Het zelf herstellend vermogen kan gaan werken en hersteld op dieper niveau de weefsellagen van het lichaam. 

Aromatherapie ondersteunt het lichaam waardoor kleine pijntjes of chronische ziekten op afstand gehouden worden of zelfs hersteld worden. In de Westerse maatschappij is deze wijsheid in de vergetelheid geraakt. Natuurheksen van vroeger, de “gewone” boswachters en ook Sjamanen en Indianen werken sinds jaar en dag met de wijsheid uit de natuur.  Zij wisten dat Heilige basilicum hielp tegen hoge fysieke en mentale spanning. Ze wisten dat er bepaalde planten nodig waren voor buikklachten en virussen. In de Aromatherapie workshops krijg je daar een klein stukje van mee. We kunnen de oude wijsheid herinneren in de tegenwoordige tijd, voor klachten zoals hooikoorts en reuma, maar ook voor geestelijke balans zoals een burn out. Zie het als een natuurlijke medicijnkastje waar kruiden en olien in staan die je kunt gebruiken voor van alles!

ADHD, hoog gevoeligheid, reuma, jojo-en, schildklierproblemen en slecht slapen zijn klachten die met essentiële olie te verminderen zijn of zelfs  verholpen kunnen worden. Essentiele oliën gaan naar de ziektebron toe en reiken daarmee verder dan een chemisch medicijn. Deze medicijnen worden en moeten worden afgebroken door de organen, wat weer een extra belasting geeft op deze organen. Etherische oliën komen de cel barrière binnen zonder enig orgaan daarin te belasten. Ook onbewuste oorzaken kunnen verholpen worden door te werken met de natuur, kruiden en oliën gaan daarnaartoe waar het nodig is: dat noemen we een Adaptogeen. 

Iedere maand kun je genieten van een heerlijke Aromatherapie en Yin yoga. In de workshop koppelen we iedere maand een ander thema aan de les waarin we werken met verschillende oliën uit de Aromatherapie. De oliën versterken ieder op z’n eigen manier de ervaring van de les waardoor je dieper in de houding komt en de Yoga nog beter kunt ervaren.  Laat je meenemen langs geuren die het speciale thema in de maand ondersteunen. Geniet van Yin yoga om de dieper gelegen spanning uit je lichaam te laten gaan. Je reinigt je Lymfen, je bloed voert oude afvalstoffen beter af. Je reinigt het bindweefsel, laat de kou gaan en verwelkomt warmte. Een warm bad, vol heerlijke geuren.

De nieuwe data van de Aromatherapie workshops zijn:

De workshops starten om 19.30 uur en eindigen om 21.00 uur. De komende data voor de workshops Aromatherapie zijn

17 maart Aromatherapie Energie
12 april Aromatherapie Lente

20 september Aromatherapie Balans
18 oktober Aromatherapie Herfst
15 november Aromatherapie Dankbaarheid
13 december Aromatherapie Compassie
22 december Aromatherapie Winter