Aromatherapie

Het is een wijsheid uit de natuur, een wijsheid die in vergetelheid is geraakt. Dankzij Aromatherapie leren we het lichaam en de geest weer terug te komen naar de natuurlijke staat: homeostase. Homeostase betekent letterlijk Leven, het is een staat waarin ons innerlijke water en de zuurstof die we in Yoga prana noemen stromen. Het zelf herstellend vermogen is continu bezig met jou in leven houden, tot.. we zelf in de weg gaan staan met pilletjes en een overvloed aan prikkels binnen krijgen. 

Aromatherapie ondersteunt het lichaam waardoor kleine pijntjes of chronische ziekten op afstand gehouden worden. Heksen, natuurmensen, sjamanen, indianen.. ze werkten allemaal met de wijsheid uit de natuur. Zij wisten destijds dat Heilige basilicum hielp tegen hoge fysieke en mentale spanning. Ze wisten dat er bepaalde planten nodig waren voor buikklachten en virussen. In de Aromatherapie en Yin yoga workshops krijg je daar een klein stukje van mee. Want we kunnen de oude wijsheid ook in zetten  in de tegenwoordige tijd, voor klachten zoals hooikoorts en reuma, maar ook voor geestelijke balans zoals een burn out.

ADHD, hoog gevoeligheid, reuma, jojo-en, schildklierproblemen en slecht slapen zijn klachten die met essentiële olie te verminderen of zelfs te verhelpen zijn. Essentiele oliën gaan naar de ziektebron toe in plaats van aan symptoombestrijding te doen. Onbewuste oorzaken kunnen verholpen worden door te werken met de natuur. Denk je eens in hoe je jezelf zou kunnen voelen zonder die klachten!

Iedere maand kun je genieten van een heerlijke Aromatherapie en Yin yoga. Laat je meenemen langs geuren die het speciale thema ondersteunen. Geniet van Yin yoga om de dieper gelegen spanning uit je lichaam te laten gaan. Je reinigt je Lymfen, je bloed voert oude afvalstoffen beter af. Je reinigt het bindweefsel, laat de kou gaan en verwelkomt warmte. Een warm bad, vol heerlijke geuren.

In de Yoga en aromatherapie les koppelen we iedere maand een ander thema aan de les waarin we werken met verschillende olien uit de Aromatherapie. De oliën versterken ieder op z’n eigen manier de ervaring van de les waardoor je dieper in de houding komt en de Yoga nog beter kunt ervaren. 

De nieuwe data van de Aromatherapie workshops zijn:

17 september
22 oktober
12 november
3 december

De workshops starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur.