Skip to main content
Joli Vie

Ayurveda en ontgiften

By 28 maart 2022augustus 22nd, 2022No Comments

Het is bijna Lente! De ideale tijd om te ontgiften. De overgangsperioden van Herfst en de Lente zijn aanpassingsmomenten voor het lichaam. In deze periode hebben we minder voeding nodig en meer ruimte om onszelf aan te passen op een lichtere periode die voor ons licht. De zwaarte van de Winter kunnen loslaten kun je gaan doen door een Ayurvedische Detox te doen. Ennnn… die bied ik met veel enthousiasme aan!

Agni, ons innerlijke (spijsverterings)vuur, is de basis is van gezondheid. Waar dit niet helemaal lekker loopt kunnen er allerlei klachten ontstaan. Geregeld wordt het innerlijke Vuur, het verteringsvuur in maag en darmgebied maar ook het verteren van gevoelens en emoties, onderdrukt. Je kunt dan heel gezond eten of veel bewegen, maar echt gezond voel je jezelf dan niet. Door even een stapje terug te doen help je jouw lichaam op te ruimen en te herstellen. We versterken Agni door voeding, Yoga en kruiden.

Tijdens de Ayurveda detox ontgift je gedurende vijf dagen. Deze week eet je gezond, plantaardig en zorg je ervoor dat je spijsvertering tot rust komt. Je neemt de tijd voor jezelf, ontvangt een boekje met informatie waarin je ook je observaties bij houdt. Het is een ontgiftingskuur die zacht en mild is voor het lichaam en de geest, en die ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

Het is een fijne week voor jezelf, waarin je heel lekker eet, een consult ontvangt èn een Ayurvedische privé yoga les ervaart. We starten de week met een introductiegesprek, je ontvangt het boekje met de recepten thuis, je ervaart een prive Ayurvedische Yoga les en we eindigen de week met een Evaluatiegesprek waarin je de Evaluatie op papier ontvangt zodat je na de detox verder kunt met opbouwen. Ayurveda heeft voor ieder een speciaal leefstijladvies.

De Ayurvedische Yoga en Detox is op ieder moment te boeken maar wordt het wel beste gedaan gedurende de overgangsseizoenen. Wil je hier meer over weten? Binnenkort geef ik opnieuw de uitleg over deze week via Zoom, om je meer te vertellen over hoe de week eruit ziet. Meld je aan via een berichtje voor de vrijblijvende Zoom call ♥️