Lente! Het is een prachtige tijd waarin de natuur begint te ontwaken. Ook wij krijgen weer meer ruimte om onze dikke jassen uit te doen en meer ruimte te maken voor lichtere voeding en activiteiten. De Lente is en periode die ontzettend veel creativiteit te bieden heeft. Binnen Ayurveda zeggen we dat dit de fase is van het loslaten van Kapha, de elementen Aarde en water. En het leren balanceren van Vata, de elementen Lucht en Ether. Hoe je dit doet, met leuke en vooral liefdevolle rituelen, kun je gaan ervaren op het One day Retreat in april. Een Retreat om echt even stil te staan bij het nieuwe seizoen.

Ayurveda zegt dat Agni, ons innerlijke (spijsverterings)vuur, de basis is van gezondheid. En waar dit niet helemaal lekker loopt kunnen er allerlei klachten ontstaan. Geregeld wordt het innerlijke Vuur, het verteringsvuur in maag en darmgebied maar ook het verteren van gevoelens en emoties, onderdrukt. Je kunt dan heel gezond eten of veel bewegen, maar echt gezond voel je jezelf dan niet. Door even een stapje terug te doen help je jouw lichaam op te ruimen en te herstellen. We versterken Agni door voeding, Yoga en kruiden.

Gedurende een ontgiftingsweek voed je jouw lichaam met speciale voeding. Het is ontgiften, herstellen en voedden op Ayurvedische wijze. Tijdens deze week eet je een monodieet waarin je gezond, plantaardig en mindfull zal gaan eten. Zo zorg je er voor dat je spijsvertering beter werken gaat en je gifstoffen gemakkelijker afvoert.

Om goed en gezond door de seizoenen heen te bewegen, of eigenlijk mee te bewegen, kun je tijdens de grote seizoen veranderingen van Lente en Herfst een detox in plannen. Zo laat je zwaarte los uit de Winter of overtollig vuur vanuit de Zomer die je liever niet mee neemt de Winter in. Tijdens deze veranderingen van seizoenen gebeurt er heel veel in je lichaam, waardoor het goed is om rust en tijd in te bouwen voor jezelf.

Geef je lichaam de tijd en ruimte om de seizoenen af te bouwen en de nieuwe seizoenen te verwelkomen op het one day Retreat in de studio. Tijdens het One day Retreat staat de Lente centraal. Hoe kunnen we Kapha en Vata dosha balanceren en onszelf klaar maken voor de Zomer? Je ontvangt tips en tools om te werken met de seizoenen. Het is een fijne dag voor jezelf, waarin je jezelf even kunt onderdompelen in Ayurvedische Yoga en de Lente volgens Ayurveda. Het is een dag waar je al je vragen kunt stellen, zal leren over voeding en kruiden, en momenten van rust op de Yogamat ervaart. 

De dagplanning is als volgt:

9.30 uur Welkom met thee en iets lekkers
10.00 uur Ayurveda in de Lente lezing

13.00 uur Pauze met Ayurvedische Lunch

14.00 uur Middag programma met:

Ayurvedische Yoga
Aromatherapie voor de Lente
Pranayama en meditatie

17.00 uur Afsluiting


De bijdrage voor het retreat is €120. Het one day retreat vind plaats op 1 april. Je kunt je aanmelden via de website of stuur een mailtje naar info@Joli-vie.nl