Pilates richt zich op de kleine spieren in het lichaam. Waar veel mensen beginnen met de Pilates lessen, komt het veelal voor dat de grote spieren willen overnemen. In een Pilates les kun je daarom een beetje beter voorbereid de mat op stappen als je een beetje de technieken en stappen kent om te beginnen. Je houding verbeterd en de balans komt terug waardoor klachten in onder andere de rug verminderen of zelfs weg gaan!
In de Beginnerscursus leer je over de ademhaling, de schoudergordel, de kracht van goede voet plaatsing en het uitschakelen van de benen die de kracht van de buik willen overnemen. Pilates wordt pas echt werken als je de kleine spieren aan het werk weet te krijgen.
In vijf lessen leer je de beginselen van Pilates kennen. Het is een prachtige methode die jouw lichaam opnieuw leert te bewegen en met kracht leert omgaan. Vanuit verzachting kun je leren je wilskracht los te laten, en meer in contact te komen met de dieper gelegen buikspieren. Hiervoor is vertraging nodig, en een lift in je Core.
Na de cursus kun je instromen in de reguliere matlessen. Goed voorbereid, weet je waar je op moet letten en wordt je daarmee sneller bewust van hoe de oefening uit te voeren is.
De cursus kost 120 euro voor vijf dinsdagavonden. De lessen vinden plaats om 20:15 uur vanaf 26 januari.