Skip to main content

Beginnerscursus pilates

Ik kan niet wachten.. de leukste Pilates cursus komt er weer aan! Deze cursus wordt bij eerdere deelnemers als ontzettend waardevol ervaren, het is echt een feestje. Leren over je lijf, met Pilates en de oefeningen maar ook een verdieping op het gebied van lichaamsbewustwording. Hoe werkt jouw lijf, je anatomie en vooral het stabiliseren van je Core bestaande uit rug, buik, middenrif en bekkenbodemspieren? Hoe werkt jouw ademhaling en waarom is het zo belangrijk om goed uit te ademen?
We gaan de diepte in, en brengen een goede structuur aan in de ademhaling om vanuit te starten. Ondanks dat deze cursus de beginnerscursus wordt genoemd, eigenlijk is het een cursus waarbij je vaker mee zou kunnen doen als je eerder al mee deed. Beginner hoop je het hele leven te zijn, zeker wat betreft je lijf. We zijn in constante verandering. Je ontvangt dan ook tools om je lijf correct te stabiliseren, en oefent vanuit de basis die werkelijk altijd het meest belangrijk blijft. Beginner of al langer pilates fan, deze cursus daagt je uit jouw fundament ècht op 1 te plaatsen.
Pilates richt zich op de kleine spieren in het lichaam. Waar veel mensen beginnen met de Pilates lessen, komt het veelal voor dat de grote spieren willen overnemen. In een Pilates beginnerscursus leer je op een andere manier met je lichaam om te gaan.
Dankzij Pilates verbetert je houding, de balans in je lichaam komt terug, en klachten verminderen of gaan zelfs volledig weg. Pilates wordt echt werken als je de kleinere, houdingspieren aan het werk zet, en dat zijn we niet zo gewend. Veel bewegingsvormen doen veel met de grotere spieren van het lichaam, waardoor de meer kleine spieren een beetje een ondergeschoven kindje zijn. In Pilates leer je de tijd te nemen voor je training waardoor erop dieper niveau heel veel kracht kan ontstaan! Het is een heel laagdrempelige manier van bewegen en voor jong en oud te volgen.
In de Beginnerscursus leer je over het toepassen van de beste buikspieroefeningen: de ademhaling. Als jouw ademhaling niet helemaal lekker loopt, is dit een uitnodiging voor het verzwakken van je core. Tijdens de cursus leer je over het belang van soepele gewrichten, leer je hoe je de onderbuikspieren nu ècht zou moeten trainen en hoe je het hele lichaam met elkaar laat samen werken. Het is een prachtige methode die jouw lichaam opnieuw leert te bewegen en met kracht leert omgaan.
De cursus kost 120 euro voor 5 maandagavonden van 20.15 tot 21.30 uur

Najaarscursussen:

1e groep: Start 2 september

2e groep: Start 4 november

Na de cursus zou je kunnen instromen in de reguliere matlessen. Goed voorbereid, weet je waar je op moet letten en wordt je daarmee sneller bewust van hoe de oefening uit te voeren is.

Meld je alvast aan via de contactpagina of via info@Joli-Vie.nl