Beginnerscursus yoga

De drempel kan erg hoog zijn om aan iets nieuws te beginnen. Zo ook met yoga. Je wilt wel maar iets houdt je tegen, je voelt weerstand. En de weerstand, dat is precies wat je gaat opzoeken in de yoga les. Want je bent niet lening en ontspannen, dit gaat niets voor jou zijn. Ontspannen.. poeh, hoe moet dat eigenlijk?

Het verschil tussen Yoga en stretching is dat we in stretching vaak gehecht zijn aan het eindresultaat: de stretch moet zorgen voor ruimte. In Yoga is dat anders, daar leren we te omarmen hoe het lichaam is op het moment en daarmee komen we juist los van de verwachting. Yoga is daarmee meditatie in beweging en draagt bij aan meer ruimte in lichaam en geest. Het leert je dat alles goed is zoals het nu is. Omdat het een oefening is voor het dagelijks leven, leert yoga je blik en geest te verruimen op alle vlakken. De weerstand die je ervaart zal je uiteindelijk ruimte bieden, en dat lucht op! Je ziet dat je het wel kunt, en dat je gedachten helemaal niet waar waren.

Het is de eerste stap naar de yoga les die je op weg brengt naar een meer flexibele leven, lichamelijk maar ook geestelijk. Durf je kwetsbaarheden uit te spreken en laat anderen je de zachte spiegel aanreiken. Na een tijdje ontvang je de magie van Yoga, want je zou zomaar eens een ander beeld kunnen krijgen van jezelf: jij, wie je echt bent komt naar voren!

Een nieuwe cursus voor beginners èn voor jou als je een verdieping wilt ingaan.

Vanaf 4 oktober start de nieuwe beginnerscursus Yoga weer. Dit keer niet zomaar een beginnerscursus, maar een hele bijzondere waarin we aan de slag gaan met het achtvoudige pad. In deze elf weken leer je twee belangrijke takken van het Yoga pad kennen. Als een verdiepingsslag voor je Yoga practise óf als start voor jouw eigen Yoga reis.

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de Yama en de Nyama’s. Een andere docent legde dat laatst mooi uit: we kunnen het zien als de Ja’s en de Nee’s in het leven om na te streven. Yoga biedt zo een levensvisie om op terug te vallen in moeilijkheden maar ook een pad om op te blijven zodat je in Liefde en daarmee tevredenheid blijft.

Ieder mens heeft valkuilen, en het is het achtvoudig pad dat leert dat er moeilijkheden zullen blijven maar dat er een omgang mee is. Er zijn al velen mensen naar Yoga toegetrokken omdat ze ergens in vast zaten zoals een verslaving of een burn out. Yoga leert je compassie te hebben voor de dingen die je moeilijk vind. Het is een reis op zich!

De cursus start vanaf 4 oktober op maandagavond van kwart over acht tot half tien. In elf weken leer je het achtvoudige pad kennen en zal je op weg geholpen worden om je practise te combineren met de takken van de Yamas en de Nyamas. We oefenen wekelijks met een van de onderdelen zodat je het in je leven kunt integreren. De les zelfs bestaat uit een practise en uitleg. Wil je een verdiepingsslag maken en ervaren wat Yoga voor jou kan betekenen, waar je ook staat op dit moment: kom zoals je bent en dat is genoeg.