Beginnerscursus yoga

De drempel kan erg hoog zijn om aan iets nieuws te beginnen. Zo ook met yoga. Je wilt wel maar iets houdt je tegen, je voelt weerstand. En de weerstand, dat is precies wat je gaat opzoeken in de yoga les. Want je bent niet lening en ontspannen, dit gaat niets voor jou zijn. Ontspannen.. poeh, hoe moet dat eigenlijk?

Het verschil tussen Yoga en stretching is dat we in stretching vaak gehecht zijn aan het eindresultaat: de stretch moet zorgen voor ruimte. In Yoga is dat anders, daar leren we te omarmen hoe het lichaam is op het moment en daarmee komen we juist los van de verwachting. Yoga is daarmee meditatie in beweging en draagt bij aan meer ruimte in lichaam en geest. Het leert je dat alles goed is zoals het nu is. Omdat het een oefening is voor het dagelijks leven, leert yoga je blik en geest te verruimen op alle vlakken. De weerstand die je ervaart zal je uiteindelijk ruimte bieden, en dat lucht op! Je ziet dat je het wel kunt, en dat je gedachten helemaal niet waar waren.

Het is de eerste stap naar de yoga les die je op weg brengt naar een meer flexibele leven, lichamelijk maar ook geestelijk. Durf je kwetsbaarheden uit te spreken en laat anderen je de zachte spiegel aanreiken. Na een tijdje ontvang je de magie van Yoga, want je zou zomaar eens een ander beeld kunnen krijgen van jezelf: jij, wie je echt bent komt naar voren!

In 5  lessen van een uur leer je de basistechnieken van yoga kennen. Waar is een houding goed voor en waar moet je op letten? Tijdens de lessen leer je de filosofie van yoga kennen. Wat zijn bijvoorbeeld chakra’s? Daarnaast ga je stap voor stap de zonnegroet leren, leer je de houdingen en ademhaling aan elkaar te koppelen en krijg je een mini cursus meditatie. Ook leer je de verschillende yoga vormen kennen. Er is ruimte voor vragen en interactiviteit, maar je gaat het ook lekker zelf ervaren

De volgende cursus is op 5 op elkaar volgende dinsdagavonden:

11 mei

18 mei

25 mei

1 mei

8 mei