Ayurveda is de 5000 jaar oude Indiaanse geneeswijze die uitgaat van balans tussen lichaam en geest. Ze werkt met kruiden en Planten, adaptogenen en inzet van Yoga en meditatie. Dit, in de plaats van chemische medicijnen. Daarmee is het een Holistische geneeskunde. Een Ayurvedisch levenswijze stuurt aan op een gezonde levensstijl van binnenuit. Gezond leven begint bij het kunnen luisteren naar het eigen lichaam. Daarbij is een goede darmgezondheid van groot belang. In Ayurveda is het innerlijke verteringsvuur, in Ayurveda genoemd Agni, de basis van Gezondheid. Dit betekent dat we eerst kijken of er een disbalans is binnen de darm-, maag-, lever- gezondheid alvorens een voedingsadvies te geven.

We kijken naar drie verschillende lichaamstypen, en naar de leefomstandigheden en seizoenen. De lichaamstypen hebben alle drie een andere levenswijze en voedingspatroon nodig. Middels een consult kan er gekeken worden welk lichaamstype er is, en van waaruit de eerste stappen gezet kunnen worden naar meer balans. Dat gebeurt in kleine stapjes, door middel van onder andere kruiden maar ook het toevoegen van lichaamsbeweging of massage.

Ayurveda helpt het lichaam in balans te komen door te kijken naar verschillende aspecten zoals voeding en beweging maar ook door de Psyche van de mens. Ons denken is van groot belang hoe voeding wordt opgenomen. De hormoonhuishouding en neurotransmitters worden aangestuurd vanuit het brein. Ook de lichaamstemperatuur is van belang om goed in je vel te kunnen zitten. Zo zijn er verschillende aspecten waarnaar we kijken alvorens aanpassingen te kunnen doen. Na een anamnese kijken we samen wat er nodig is om terug te komen in balans.

Een consult kost €90 euro en duurt een uur.