Jolinde Lampe

Mijn naam is Jolinde Lampe, ik ben eigenaresse van Joli Vie Yoga en Pilates studio in Sneek. Ik geef de lessen bij Joli Vie in groepsvorm. in Privévorm en geef ook Duolessen.

In 2017 startte ik met lesgeven, waar ik eigenlijk vooral de Yoga opleiding voor mezelf deed merkte ik al gauw hoe leuk het was om met elkaar de mat op te gaan. Voordat ik de docenten opleiding deed reisde ik de wereld rond in de Luchtvaart en was altijd onderweg. De balans tussen lichaam en geest vond ik destijds in meditatie en op de yoga mat, dankzij de bewegingen en de ademhaling voelt dit als thuiskomen bij mezelf. Yoga kwam op mijn pad op een manier dat ik het erg nodig had. Niet alleen door de Dynamische levensstijl in de luchtvaart, maar ook door mentale problematiek en een verstoord bioritme. Door een eetstoornis en later ook een burnout leerde ik de diepe zin van Zelfliefde. Waar mijn leven vooral buiten mij plaatsvond kwam ik erachter hoe belangrijk het was om te luisteren naar mezelf en mijn echte behoeften. Ik leerde te voelen wat mijn grenzen zijn en terug te komen bij mijn kern.Yoga zette me terug in mijn lijf, waardoor ik me telkens een beetje beter begon te voelen. Het yoga pad heeft me dan ook afstand laten doen van dingen die me niet meer dienden en daarvoor zal ik altijd dankbaar zijn. Hoe zuiverder je lichaam.. hoe zuiverder je geest.

In mijn vrije tijd ben ik graag in de Natuur, een wekelijkse boswandeling sla ik niet over. Ik stap dagelijks op mijn Yogamat en houd van nieuwe dingen leren over Voeding, het lichaam, energie, hormonen en het brein, kruiden en Aromatherapie. Als plantaardige eter werk ik ook in de keuken graag met kruiden en Aromatherapie. In de workshops wil ik mensen inspireren met Yoga, Ayurveda en kruiden zodat we leren het zelfherstellende vermogen te herstellen. We kunnen zoveel zelf.. ons lichaam is een kei in heling.

Na mijn eerste opleiding tot Yoga teacher heb ik veel leuke bijscholingen gedaan. Ook deed ik de opleiding Natuurvoedingsdeskundige en een DetoxCoachingsopleiding. Ik geloof dat het lichaam een kei is in ontgiften, dat doet het de hele dag door. Maar bij zoveel mensen loopt dit systeem niet zo lekker meer, vanwege verstoringen. Ik wilde de diepte in en doe daarom momenteel een 4jarige opleiding Ayurvedisch Practitioner. Ik bouw aan mijn eigen praktijk naast de Studio. Voor mij is Natuurlijke voeding de basis van een gezond lichaam, de basis om je goed te voelen waardoor hormonen en cellen genoeg energie overhouden om jouw brein en lichaam gezond te houden. Mijn praktijk bouw ik op vanuit de Indische levenskunst Ayurveda die staat voor preventieve genezing en een Holistische kijk op het lichaam en geest.

Toen ik begon met lesgeven werd ik gevraagd om ook Pilates lessen aan te bieden. Deze methode staat mij heel dichtbij mijn hart, het heeft mij laten zien dat er een middenweg is tussen flinke kracht training en Yoga. Een flinke en snelle krachttraining voelde met de tijd dat ik mezelf leerde accepteren te hard voor mijn lichaam. Het was meer stress bevorderend dan dat het me in balans bracht. Pilates bied een mogelijkheid om sterk te zijn in de Core, het bekken staat centraal en vormt de basis voor een krachtige houding. Dankzij Pilates verbeterd je houding en daarmee het zelfvertrouwen. Het is een cadeautje om lichaamswerk te mogen aanbieden in combinatie met voeding. Pilates en Yoga zijn in de studio mogelijk om beiden te volgen, je hebt alle ruimte om de lessen in te vullen naar jouw wensen.

Ik probeer met mijn bedrijf vanuit eigen ervaringen en inspiratie een nieuwe visie op beweging en leefstijl te bieden. Zoveel vrouwen die ik spreek willen het lichaam versterken maar vonden tot zo ver nog geen fijne methode. In de studio werk ik in de lessen met de seizoenen, de cyclus, de maan en lichaamsbewustwording. Ik weet veel over het bekken, holistische voeding, beweging en het vrouwelijke lichaam, met name over kruiden, Hormonen en de Menstruatiecyclus. Het is mijn missie om jou te inspireren om dichtbij jezelf te zijn. Je bent van harte welkom.

Namaste,
Jolinde