Een man van steen

Een rots in de branding, stevig op de aarde, onderdeel ervan. Hij zal niet van zijn pad wijken, omdat zijn doel duidelijk is. Weer of geen weer hij zal blijven staan. Vol focus op zijn doel, zonder afleiding blijft hij in zijn kracht. Alles wat hij mee maakte bracht hem hier. Alle weersomstandigheden hielpen hem één te worden tot wie hij nu is. Zijn leven getekend in de krassen in het steen. Hij is er geweest, en als je naar hem kijkt weet je.. hij weet wat leven is.

Een man van steen is sterk als de aarde zelf. Het water van gevoelens omhult de leegtes binnenin zijn hardheid, het gesteente. In de lege ruimtes willen de vloedgolven zich naar binnen brengen, als de vervulling van de ruimtes waar alleen het water bij kan. In de lege ruimtes wil het water zich begeven als liefde en heling. Water brengt leven in zijn gesteente, kleur en vorm.

Een man met daadkracht, discipline, passie, zelfbeheersing, focus en veiligheid in zich geeft mij vertrouwen. Zo’n man is mijn rots, die mijn golven van gevoelens aan kan. Hij opent zich als het mij te veel wordt, dan komen mijn vloedgolven tot rust. Met mijn ogen dicht vertrouw ik dat hij het aankan, zonder rekening te hoeven houden met wat hij aan kan. Hij is sterk en ik weet dat ik op hem kan bouwen en mezelf kan geven. Zijn liefde.. heeft alles waar mijn hart naar verlangt.

Een man die zo duidelijk weet wat hij wil schrikt mij niet af, is niet langer dominant. Een geliefde met zoveel focus voor zijn missie geef ik mijn hart, hij zal er net als met zijn missie met liefde en aanwezigheid mee kunnen zijn. Zijn missie verklaart hoe groot zijn focus kan zijn, als hij dat kan is hij ook bij mij met zijn volledige kracht en aanwezigheid. Mijn hart zal hij met warmte kunnen beschermen, met mijn ogen dicht vertrouw ik hem dat toe.

Zijn grootsheid geeft mij vertrouwen, en besef dat hij me kan hebben. Als mijn golven te hoog worden zal hij niet meeveren maar zal zijn rots zich groter maken. Zijn gesteente houd zich vast en weet zich te openen in liefde. Hij weet dat hij vrij is ook als hij met mij is. Hij ìs vrijheid, net zoals ik liefde ben.

Een man van steen kent ook mijn zachtheid, kent daarnaast de dans van de vrijheid die hij verlangt. Een man die zichzelf durft te geven aan het leven weet dat de vrijheid in hemzelf huist op ieder moment. Hij durft zichzelf te laten zien, is niet bang voor de ander zijn oordelen. Een man van steen kent de zachtheid van compassie, tederheid en sensualiteit. Hij weet wanner te gaan, en wanneer te  blijven.

Mijn geliefde weet dat ik me alleen aan hem kan geven als hij zichzelf is. Als hij zijn mannelijkheid kan toestaan in warmte en vertrouwen te zijn bij mij. Als hij mijn vrouwelijkheid toe staat hem lief te hebben en zijn focus daar aan bied, dan mag ik gaan staan en kan hij mij ontvangen. Bewustzijn is wat hij is, hij is het bewustzijn zelf in het leven. Hij biedt zijn warme armen om mijn lichaam heen waarin ik thuis kom, hij is de mijne.

Ik wens je liefde en vrijheid,

Jolinde