Bewegen is de basis van gezondheid. Je lichaam blijft dankzij beweging gezond tot op celniveau. Omdat de zwaartekracht op onze schouders leunt moeten we geregeld, het liefst dagelijks, de wervelkolom tot een uiterste rekken zodat het zenuwstelsel en alle spieren die aan de wervels hechten de juiste boodschappen kunnen blijven doorvoeren. Yoga en Pilates zorgen er beiden voor dat de wervelkolom gezond blijft als basis voor de rest van jouw lichaam. 

Jouw lichaam is een weerspiegeling van wie je bent, van wat je dagelijks doet en hoe je jezelf voelt. We zien in onze maatschappij hangende schouders als er een hoge verantwoordelijkheid is of een dichte borst als er gekwetste gevoelens zijn (geweest), en zware herinneringen laten een holle rug ontstaan. Als je lichaam de tijd krijgt om zich te herstellen zal de houding verbeteren. 

Pilates is een 100 jaar oude methode die zichzelf telkens weer bewezen heeft. Het is een manier om sterk in je kracht te staan. Het helpt je lichaamsbewust te worden en de diepere buikspieren te creëren. Een juiste houding is waar je aan werkt met Pilates. Je werkt in liggende oefeningen aan het stabiliserend vermogen van je lichaam: de core. Een sterke Core heb je nodig om je dagelijkse dingen te doen en om genoeg energie te behouden voor de dingen die je leuk vind. In de les doe je oefeningen op de mat, met een Magic circle, een fitness bal of met eigen lichaamsgewicht. We werken mèt zwaartekracht, in plaats van tegen. Je voelt je lichter, wordt zelfs langer want door de lengte die we van het lichaam vragen laat je spanningen gemakkelijker vrij. Joseph Pilates zei ‘Man is as young as his spinal column. ‘Energetisch Pilates gaat een stapje verder, omdat je houding zo nauw verbonden is met je onderbewuste en je gevoelsleven. 

Yoga is meditatie in bewegen. Je leert uit je hoofd en in je lijf te komen. We doen Yoga houdingen staand en zittend maar ook liggend op je rug of buik. Yoga nodigt je uit om te verstillen, te zijn met wat er is. Het is een uitnodiging om jezelf te leren kennen. Iedere houding nodigt je uit tot balans. Het is iedere keer weer een feestje om de les te mogen delen. Leer dankzij Yoga je ware innerlijke kracht kennen en je over te geven aan Flow.

Namasté,
Jolinde