Skip to main content

We werken mèt zwaartekracht, in plaats van tegen. Je voelt je lichter, wordt langer vanwege de optimale lengte die we van het lichaam vragen. Joseph Pilates zei altijd ‘Man is as young as his spinal column. ‘

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Je lichaam blijft dankzij beweging gezond tot op celniveau. Omdat de zwaartekracht op onze schouders leunt moeten we geregeld, het liefst dagelijks, de wervelkolom tot een uiterste rekken zodat het zenuwstelsel en alle spieren die aan de wervels hechten de juiste boodschappen kunnen blijven doorvoeren. Yoga en Pilates zorgen er beiden voor dat de wervelkolom gezond blijft als basis voor de rest van jouw lichaam. 

Jouw lichaam is een weerspiegeling van wie je bent, van wat je dagelijks doet en hoe je jezelf voelt. We zien in onze maatschappij hangende schouders als er een hoge verantwoordelijkheid is of een dichte borst als er gekwetste gevoelens zijn (geweest), en zware herinneringen laten een holle rug ontstaan. Als je lichaam de tijd krijgt om zich te herstellen zal de houding verbeteren. 

Pilates is een 100 jaar oude methode die zichzelf telkens weer bewezen heeft. Het is een manier om in je kracht te staan. Het helpt je lichaamsbewust te worden en  diepe spieren te creëren. Een optimale houding is waar je aan werkt met Pilates. Je werkt in liggende oefeningen aan het stabiliserend vermogen van je lichaam. In Pilates lessen doe je oefeningen op de mat, met een Magic circle, een fitness bal of met eigen lichaamsgewicht, je kunt kiezen voor de Pilates reformer en de wall units.

In de studio werk ik met Ayurveda en Yoga. Twee levensvisies die eigenlijk meer één zijn dan verschillend. Yoga is meditatie in bewegen, Ayurveda is de voedingsbodem die zorgt dat je kunt bewegen, leren en voelen. Je leert uit je hoofd en in je lijf te komen. Yoga nodigt je uit om te verstillen, te zijn met wat er is. Het is een uitnodiging om jezelf te leren kennen en los te laten wie je niet (langer) bent. Iedere houding nodigt je uit tot balans. Het is iedere keer weer een feestje om de les te mogen delen.

Namasté,
Jolinde