Skip to main content

Jolinde Lampe

Mijn naam is Jolinde Lampe, ik ben eigenaresse van Joli Vie Yoga en Pilates studio in Sneek. Met heel veel liefde en passie doe ik mijn werk, lesgeven en mensen op een liefdevolle manier in hun kracht leren staan vind ik werkelijk het leukste om te doen.

Voordat ik mijn eerste Yoga docenten opleiding deed reisde ik de wereld rond in de Luchtvaart en was altijd onderweg. De balans tussen lichaam en geest vond ik destijds in meditatie en in sport, met name Yoga en Pilates hielpen mij dankzij de bewegingen en de ademhaling thuiskomen bij mezelf. Yoga kwam later nog vaker op mijn pad, toen ik het erg nodig had. Door de Dynamische levensstijl in de luchtvaart, kwam mijn Vata niet langer met beide benen op de grond. Het betekent dat ik binnen mijn Ayurvedische lichaamstype een disbalans had door de levensstijl die ik had. Later ontstonden daardoor ook door mentale problemen, ik had een verstoord bioritme en begon steeds slechter te slapen. Ayurveda en Yoga brachten bewustwording en Compassie, ik begreep mezelf steeds beter. Ik was uit balans en behoorlijk ook. Het liep uit tot spanningsklachten zoals hyperventilaties en het uitblijven van mijn menstruatie, een eetstoornis en een burn out. De uitnodiging was dat ik mocht gaan leven op een manier die beter bij me paste.

Yoga leerde me te luisteren, het bracht me iedere keer weer terug in mijn lijf waardoor ik begon te voelen. Natuurlijk leven vormt de basis om je goed te voelen waardoor je een basis legt voor het zelfherstellende vermogen om te werken vóór jou. Dat heeft niet alleen met voeding te maken, maar met verschillende aspecten. Ayurvedisch leven gaat vooral om het leven indelen naar jouw individuele wensen en naar wat jij werkelijk wenst. Voedingskeuzes zijn daar een onderdeel van, maar meer dan dat geeft een gelukkig en vervullend leven optimale gezondheid.

Ayurveda helpt je te leven in lijn met de seizoenen, en je eigen ritme volgen. Ook je hormonen en cellen zullen vanuit deze interne balans genoeg energie hebben om je brein en lichaam gezond te houden. De studio is gebouwd op het fundament vanuit Yoga filosofie en Ayurveda, beiden helpen bij preventieve genezing en hebben een Holistische kijk op het lichaam en geest.

Ik bied met mijn bedrijf handvaten voor optimale gezondheid. In de studio ontvang je inspiratie om op jouw manier te verbinden met de natuur, haar seizoenen en meer. Een persoonlijke visie op beweging en leefstijl kan ontstaan, je kunt leren leven op een manier die bij jou persoonlijk past. In de studio maak je kennis met de seizoenen tijdens de one day Ayurveda retreats, kun je aan houdingverbetering doen door kracht en souplesse op te zoeken in de Pilates lessen, kun je een Consult boeken om te verbinden met je eigen vrouwelijke cyclus, die van de maan en creëer je hoe dan ook meer en meer lichaamsbewustwording. Het is mijn missie om jou te inspireren om je eigen ritme te volgen. Je bent van harte welkom.

Namaste,
Jolinde

Mijn ervaring:

Natuurvoedingsdeskundige (CIVAS)
Detoxcoaching (Jacqueline van Lieshout)
Vinyasa yoga teachertraining 200 hr (De nieuwe Yoga school)
Skadi Paaschen Yin Yoga Chronische klachten module 1 50 hr (De nieuwe Yoga school)
Skadi Paaschen Yin yoga Chronische klachten module 2 50 hr (De nieuwe Yoga school)
Daphne Koken embodying the elements 100 hr (De nieuwe Yoga school)
Simon Row Lunar Vinyasa 100 hr (De nieuwe Yoga school)
Daphne Koken Lunar Vinyasa 100 hr (De nieuwe Yoga school)
Face Yoga (Face yoga method)
Jaaropleiding (Pilates met Melanie)
Pilates Rug (Pilates met Melanie)
Pilates heupen (Pilates met Melanie)
Pilates schoudergordel (Pilates met Melanie)
Pilates voetbalans (Pilates met Melanie)
Pilates nek (Pilates met Melanie)
Pilates hamstrings (Pilates met Melanie)
Zwangerschapspilates (Pilates met Melanie)
Diastase en Pilates (Pilates met Melanie)
Ademhaling en Pilates (Pilates met Melanie)
Pilates reformer opleiding (Aalo)
Pranic Healing (Pranic Bliss)
Hormoonfactor trainer (Ralph Moorman)
Ayurvedische Yoga Brugjaar (AyurYoga)
Prana Vinyasa teachertraining (Shiva Rae)
Melt methode module 1 en 2 (Rob Vitaliteitscoaching Melt Nederland)
CranioSacraal therapie module 1 (Peirsman Bussum)
Ayurveda practitioner (EISRA den Haag)
The Pilates Art education (jaaropleiding Pilates Rotterdam bij Javier)