Skip to main content

Jolinde Lampe

Mijn naam is Jolinde Lampe, ik ben eigenaresse van Joli Vie Yoga en Pilates studio in Sneek. Met heel veel liefde en passie doe ik mijn werk, lesgeven en mensen helpen op een liefdevolle manier in hun kracht te gaan staan vind ik werkelijk het leukste om te doen!

Voordat ik mijn eerste Yoga docenten opleiding deed reisde ik de wereld rond in de Luchtvaart en was altijd onderweg. De balans tussen lichaam en geest vond ik destijds in meditatie en in sport, met name Yoga en Pilates hielpen mij dankzij de bewegingen en de ademhaling thuiskomen bij mezelf. Yoga kwam later nog vaker op mijn pad, toen ik het erg nodig had. Door de Dynamische levensstijl in de luchtvaart, kwam mijn Vata niet langer met beide benen op de grond. Het betekent dat ik binnen mijn Ayurvedische lichaamstype een disbalans had gecreerd, door de levensstijl die ik zo graag koos. Later ontstonden daardoor ook door mentale problemen, ik had een verstoord bioritme en begon steeds slechter te slapen. Ayurveda en Yoga brachten bewustwording en Compassie, ik begreep mezelf steeds weer beter. Door mijn eigen ervaring met een eetstoornis en later ook een burnout leerde ik de diepe zin van het leven kennen. Ik was uit balans, en behoorlijk ook. Het liep uit tot spanningsklachten zoals hyperventilaties en het uitblijven van mijn menstruatie. Toen ik eenmaal door had dat mijn hormonen uit balans waren, stopte ik met de koperspiraal die ik voor de tweede keer had laten zetten. Dat zorgde voor het moeten aangaan van veel klachten: mijn lijf liet PCOS en PMS klachten zien waardoor ik de neiging had om terug te gaan naar anticonsceptie. Toch heb ik dat niet gedaan en bracht mijn reis me ergens anders naartoe. Het was niet iets buiten mij dat me uit balans haalde: ik mocht mijn leven gaan indelen op een manier die beter bij me paste.

Waar mijn leven vooral buiten mij plaatsvond kwam ik erachter hoe belangrijk het was om te luisteren naar mezelf en mijn echte behoeften. De Yoga levensstijl werd mijn manier van zelfzorg, het bracht me iedere keer weer terug in mijn lijf waardoor ik me een beetje beter begon te voelen. Stapje voor stapje voelde ik me weer mezelf, met meer bewustwording in mijn lichaam wat doorwerkte naar mijn geest. Ik ontving een veiligere basis in mezelf en van daaruit leerde ik omgaan met de weerstand die ik naar mezelf voelde.

De interesse voor het leven, bewegen, voeding en het lichaam heb ik al sinds ik me kan herinneren. Ballet was mijn favoriete bezigheid, en toen ik mijn eerste spitzen aan mocht was ik zo gelukkig! Sinds mijn eerste opleiding tot Yoga teacher heb ik dan ook veel leuke bijscholingen gedaan. Ik leerde luisteren naar mijn lijf en de verbinding kennen tussen energie en het lichaam. Maar ik leerde ook dat niet allen op te lossen is met beweging.. dat rust en herstel net zo belangrijk zijn als jezelf voeden en met mensen zijn die je positief beïnvloedden.

Ayurveda

Voor mij is Natuurlijk leven de basis om je goed te voelen waardoor je een basis legt voor het zelfherstellende vermogen om te werken vóór jou. Dat heeft niet alleen met voeding te maken, ik vermoed dat we daar vaak alles mee denken op te losse.. er is veel aandacht voor in onze maatschappij. Ayurvedisch en daarmee gezegd natuurlijk leven, gaat vooral om het leven indelen naar jouw wensen en naar wat jij werkelijk wenst. Voedingskeuzes zijn daar een onderdeel van, maar meer dan dat geeft een gelukkig en vervullend leven waarbij ruimte is voor het voelen van gevoelens een optimale gezondheid. Het leven nodigt ons uit om te ervaren, en voeding is niet altijd de sleutel..

Als we natuurlijk leven, dan betekent dit dat je op een manier leeft die mens en dier geen pijn doet. Je leeft in lijn met de seizoenen, en volgt je eigen ritme. Ook je hormonen en cellen zullen vanuit deze interne balans genoeg energie hebben om jouw brein en lichaam gezond te houden. Optimale voeding helpt daarbij, beweging en Slaap ook. Het zijn de drie belangrijke pijlers om uiteindelijk je potentie te gaan leven, zo zegt Ayurveda. Vanuit mezelf zou ik daaraan willen toevoegen dat gelukkig zijn niet betekent dat je altijd in Bliss bent, maar dat je ruimte geeft aan alles wat er speelt en erkent dat je iets wel of niet voelt. Gevoelens als raadgever, zodat ze je uiteindelijk niet hoeven te overspoelen. Mijn praktijk bouw ik op vanuit de Yoga filosofie en de Indiase levenskunst Ayurveda, beiden helpen bij preventieve genezing en hebben een Holistische kijk op het lichaam en geest. Toch helpen Ayurveda en Yoga ook bij klachten, zoals huidklachten of hormonale klachten die er spelen.

Pilates

Toen ik even begonnen was met lesgeven werd ik gevraagd om ook Pilates lessen te gaan geven in een sportschool. Het gaf me een zetje om een Pilates opleiding te gaan doen, maar eigenlijk was het te vroeg om daarmee te starten. Ik had nog geen ervaring en kwam bij een fantastische groep dames in de les die enorm veel ervaring hadden. In plaats van stil te zitten, ben ik als een tierelier aan het werk gegaan. Dagen verslond ik in de boeken en in mijn eigen lijf heb ik van alles doorgrond. In de toendertijd sportschool waar ik les gaf ben ik werkelijk gedragen, het was een ontzettend warm bad om er te zijn. Toch voelde ik op een gegeven moment dat ik toe was aan het openen van een studio, en dat was een prachtige nieuwe stap naar de huidige studio in Sneek. Pilates staat heel dichtbij mijn hart, het heeft mij laten zien dat er een middenweg is tussen flinke kracht training en Yoga. Pilates geeft mij kracht, innerlijke stabiliteit en uitdaging. Ik sport ik naar mijn cyclus, iets wat ik iedereen zou aanraden en ook mee geef in consulten. Pilates is ontzettend goed voor je houding, voor je zelfvertrouwen en hormonen zoals Testosteron. Yoga helpt je flexibel te blijven in je lichaam èn je geest, en Ayurveda biedt tal van mogelijkheden om je leven regelmaat en ritme te geven. In de studio kun je verschillende lessen ervaren. Denk daarbij aan Restorative yoga, Ayurvedische Yoga, Restorative Yoga, Mat Pilates, personal training lessen op de Pilates apparatuur en Yoga therapie lessen. Pilates en Yoga zijn in de studio mogelijk om beiden te volgen, je hebt alle ruimte om de lessen in te vullen naar jouw wensen.
Een overkoepelende blik

Ik bied met mijn bedrijf handvaten voor optimale gezondheid. In de studio ontvang je inspiratie om op jouw manier te verbinden met de natuur, haar seizoenen en meer. Een persoonlijke visie op beweging en leefstijl kan ontstaan, je kunt leren leven op een manier die bij jou persoonlijk past. In de studio maak je kennis met de seizoenen tijdens de one day Ayurveda retreats, kun je aan houdingverbetering doen door kracht en souplesse op te zoeken in de Pilates lessen, kun je een Consult boeken om te verbinden met je eigen vrouwelijke cyclus, die van de maan en creëer je hoe dan ook meer en meer lichaamsbewustwording. Het is mijn missie om jou te inspireren om je eigen ritme te volgen. Je bent van harte welkom.

Namaste,
Jolinde

Mijn ervaring:

Natuurvoedingsdeskundige (CIVAS)
Detoxcoaching (Jacqueline van Lieshout)
Vinyasa yoga teachertraining 200 hr (De nieuwe Yoga school)
Skadi Paaschen Yin Yoga Chronische klachten module 1 50 hr (De nieuwe Yoga school)
Skadi Paaschen Yin yoga Chronische klachten module 2 50 hr (De nieuwe Yoga school)
Daphne Koken embodying the elements 100 hr (De nieuwe Yoga school)
Simon Row Lunar Vinyasa 100 hr (De nieuwe Yoga school)
Daphne Koken Lunar Vinyasa 100 hr (De nieuwe Yoga school)
Face Yoga (Face yoga method)
Jaaropleiding (Pilates met Melanie)
Pilates Rug (Pilates met Melanie)
Pilates heupen (Pilates met Melanie)
Pilates schoudergordel (Pilates met Melanie)
Pilates voetbalans (Pilates met Melanie)
Pilates nek (Pilates met Melanie)
Pilates hamstrings (Pilates met Melanie)
Zwangerschapspilates (Pilates met Melanie)
Diastase en Pilates (Pilates met Melanie)
Ademhaling en Pilates (Pilates met Melanie)
Pilates reformer opleiding (Aalo)
Pranic Healing (Pranic Bliss)
Hormoonfactor trainer (Ralph Moorman)
Ayurvedische Yoga Brugjaar (AyurYoga)
Prana Vinyasa teachertraining (Shiva Rae)
Melt methode module 1 en 2 (Rob Vitaliteitscoaching Melt Nederland)
CranioSacraal therapie module 1 (Peirsman Bussum)
Ayurveda practitioner (EISRA den Haag)
The Pilates Art education (jaaropleiding Pilates Rotterdam bij Javier)