Fascia training

Bindweefsel is een laag weefsel dat het hele lichaam met elkaar verbindt, het omhult de spieren en de gewrichten en is als het soepel en beweeglijk is gezond. Bindweefsel heeft verschillende lagen, waaronder een laag die helpt bij het opvangen van druk door bijvoorbeeld het vangen van een bal. Nadat de bal gevangen is behoort het bindweefsel weer los te laten en souplesse terug te krijgen.

Our body commands to the demand ” zei Thomas Myers, expert op het gebied van Fascia en ontwikkelaar van Anatomy Trains. Door onze dagelijkse bezigheden gaat ons lichaam zich aanpassen aan de meest voorkomende houding en bewegingen. Als er te weinig ruimte wordt gemaakt nadat er langere tijd in een houding verbleven wordt, zoals bijvoorbeeld het geval is bij langdurig zitten, dan kan het lichaam zich gaan aanpassen aan de houding. Omwille hiervan wordt het lichaam stijver en kunnen klachten ontstaan. Je kunt deze stijvere plekken in het lichaam dan zien als vastgevroren ijs. Door de verschillende oefeningen in de les smelt het bindweefsel alsof het ijs in je lichaam smelt, de soeplesse keert terug. Voor het lichaam is niet alleen training voor spierweefsel nodig maar ook bindweefsel zorgt voor ondersteuning.

In het bindweefsel kunnen we onbewust spanningen vastzetten als er te weinig bewogen wordt. Ons lichaam begint met de tijd dan minder functioneel kan bewegen. Ruimte maken in het bindweefsel werkt door op mentaal, emotioneel en ook energetisch niveau. In privé en groepslessen maken we door middel van de schuimroller, Pilates ballen en massageballen ruimte in de diepere lagen van het lichaam. Je maakt contact met diep opgeslagen spanning in de lagen bindweefsel. In de lessen ervaar je elementen uit Yin yoga, Melt, Massage, dynamische stretchen en Pilates.

De groepslessen worden gedaan met maximaal 8 deelnemers. Ook in privé lessen kun je ervoor kiezen om de Fascia training te ervaren. Deze vorm van bewegen is herstellend voor mensen met fysieke klachten, maar ook mentale of emotionele spanning kan door middel van fascia training worden verholpen.