Skip to main content
Joli Vie

Golden milk

By 28 maart 2022augustus 22nd, 2022No Comments

Een heerlijke warme melk aan het einde van de dag, of tussendoor als vervanger van koffie. Geregeld neigen we naar voeding waar iets in zit dat balans brengt in ons lichaam. Binnen Ayurveda kijken we naar de dieper liggende betekenis van behoeften, door te kijken naar de eigenschappen van voeding. Zo is een appel vloeibaar en zoet, en is koffie Bitter en droog maar ook activerend. De smaak bitter in Koffie opent het hart en geeft een rustig gevoel. Ons lichaam wil altijd een juiste balans tussen de verschillende smaken Zoet, Zuur, Zout, Pittig, Bitter en Wrang en weet ontzettend goed welke voeding geschikt is om daarin te versterken. In Ayurveda kijken we zo verder dan voeding. We kijken naar de achterliggende klacht, de behoefte van het lichaam en de stemming die er momenteel is.

Net als koffie heeft ook Kurkuma een bittere smaak, die een activerend effect op het lichaam heeft. De smaak maakt zelfbewust en stelt gerust. Het is ontstekingsremmend en bevat veel gezonde stofjes. Dit heerlijke verwarmende drankje helpt jou met de fijne kruiden de middag door, door activerende kruiden maar ook bloedsuikerspiegel regulerende kruiden toe te voegen. Je maakt het zo:

Ingrediënten:


🌿Plantaardige ongezoete melk
🌿Kurkuma
🌿Kaneel
🌿Gember
🌿Kardemom
🌿Zwarte peper
Voeg eventueel de Adaptogenen toe:
🌿Maca of Shatavari poeder voor je hormoonhuishouding
🌿Ashwaganda voor je Schildklier en stress regulatie

Maak de warme melk, jouw lievelingsplantaardige melk óf melk van de boer (dat is melk die nog goed verteerbaar is, zelfs bij lactose intolerantie klachten) klaar en voeg de kruiden toe. Geef je intentie mee aan het drankje, en geniet ervan!

Namaste,
Jolinde