Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is de yoga van het bewustzijn. Het is de moeder van de yoga’s, hieruit zijn veel stromingen ontstaan.

Kundalini Yoga is de technologie om je bewustzijn aan te wakkeren en je je originele zelf te laten zijn. Kundalini energie zit diep geworteld in het eerste chakra (Muladhara). De energie wordt opgewekt en creëert het belangrijkste: de ervaring, die gaat gelijk naar je hart.

Tijdens een les van deze dynamische yogavorm wordt een serie houdingen ‘Kriya’ gevolgd. Een Kriya is een omvat alle elementen van yoga: posities, ademhaling (technieken), meditatie en chanten die samenwerken tot een specifieke uitkomst. De lessen hebben doeltreffende uitwerkingen voor voor het hormoon,- zenuwstelsel, flexibele rug en neutrale mindset. Werken aan je zenuwstelsel is werken aan aan jezelf. Een flexibele rug is een gezond(er) leven.

De oefeningen helpen je je geest en lichaam beter te laten functioneren. Er zijn oefeningen om tot rust te komen, om beter te slapen, om beter te concentreren, om energieker te worden, om je weerstand te verbeteren, om beter te communiceren, om je fitter te voelen, en nog veel meer.

Wees welkom in de les op woensdag van 9:00-10:30u