Daar gaat ze, daar gaat ze alleen. Nadat alle schijn van haar afvalt, stapt ze dan eindelijk het leven in. De maskers vallen af, ze weet.. ze is er klaar voor. Haar verleden laat ze gaan, het heeft haar voorbereid op dit moment. Met liefde neemt ze afscheid. Het is tijd, het moment is aangekomen om er te zijn voor haarzelf. Nadat er zoveel liefde vanuit haar binnenste openbrak werd ze zich bewust van haar maskers.. Een uitnodiging om uit haar oude jas te stappen. Het jarenlang doen alsof brak haar op. Zo lang deed ze alsof het goed was, en achter het masker braken de tranen regelmatig. Het doen alsof hield ze zo lang vol, niets klopte meer.. gevoelens raakte niet langer.. ze voelde niet meer. Niemand zag hoe het echt met haar ging, niemand liet ze echt toe. Haar verdriet ontweek haar eigen hart. Ze gaf niet op, moest het leven volhouden om de ander te sparen.

Daar was hij, hij liet haar zien wat ze miste. Dat wat ze miste in een man en zo lang had verlangt. Van hem had ze gedroomd. Eerder deed zij de dingen die ze verlangde van haar man. En daar was hij, om haar mee te nemen in de droom die ze had: het samen, maar vooral zodat zij vrouw kon zijn. Zodat zij kon ontdekken wie ze echt was en niet langer hoefde te dragen. De droom die ze had zodat zij haar eigen dingen kon doen. Dat wat zij verlangde van hem had ze al die tijd zelf gedaan, en nu.. nu voelde ze dat ze aan haarzelf toe kwam. Het was niet genoeg, niet voor hem. Hij keek door haar maskers heen en opende haar in bewustzijn. Zij deed nog steeds alsof.. kon haarzelf nog niet geven. Het kon niet anders dan dat zij los moesten laten zodat zij zichzelf weer zag en leerde.. te zijn wie ze echt is.

De dans breekt haar hart open. De jas gaat uit. De maskers vallen af, ze springt. Haar benen beginnen te bewegen, ze gaat. En hij, hij draait zich om. Hij gaat een andere kant op zonder haar. Ze kijkt om en voelt.. het is goed zo. Met een traan schrijft ze:

De maskers vallen af

Als de maskers afvallen

Voel ik mijn echte gezicht

Als de maskers afvallen

Vervaagd wie ik dacht te moeten zijn

Als de maskers afvallen

Komt mijn ware gezicht naar boven

Als de maskers afvallen

Voel ik de vrijheid

Als de maskers afvallen

Voel ik onzekerheid

Wie ben ik zonder

Waar houd ik vast

Als de maskers afvallen

Voel ik mijn echte ik

Als de maskers afvallen

Word ik gesteund

Als de maskers afvallen

Is daar mijn ware gezicht

En als de maskers dan afvallen

Zie ik mezelf

Dan ben ik

Wie ik echt ben

Leave a Reply