Ayurveda in de Zomer one day retreat

Ayurveda is een geneeskunde uit het Oosten. Deze levenskunst is al 5000 jaar oud. Deze filosofie gaat uit van preventieve genezing maar ook bij ziekte kunnen we ontzettend veel op vangen met Ayurveda. Tijdens het Ayurveda in de Zomer one day retreat ontvang je de kennis en wijsheid vanuit de oude levenswijze die we anno nu heel goed kunnen toepassen. Dankzij kleine rituelen zoals een olie zelfmassage in de ochtend om je huid en energie te behouden, door speciale kruiden en voeding wel of niet afhankelijk van het seizoen en het lichaamstype, dankzij het werken met etherische oliën maar ook door middel van Yoga houdingen komt jouw lichaam in balans en tot rust in een tijd die vanwege de warmte en de droogte veel energie ontrekt aan ons lichaam: het is Zomer! 

Binnen Ayurveda gaan we uit van drie verschillende lichaamstypen, de dosha’s. Tijdens het one day retreat ga je ervaren hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen in de Zomer door middel van leefstijl en voeding. Afhankelijk van jouw Dosha is er in je Levensstijl een specifieke “focus” waardoor je in balans blijft. De Zomer heeft ook een specifiek “type” dat we Pitta noemen. De dag staat in het teken van Pitta en het balanceren van ons lichaam ten op zichte van de warme Zomertijd. Houd je hoofd koel is het motto van Pitta! Het is op deze dag even werkelijk ontvangen en opladen, landen in je lijf. 

Tijdens het retreat is er ook aandacht voor hormonen. Er zijn veel vrouwen die rond lopen met Hormonale klachten, en in de Zomer kunnen die verergeren vanwege de warmte. Klachten als PCOS, Endometriose, PMS of te vroeg afgebroken zwangerschap maar ook een onregelmatige menstruatie cyclus en hevige bloedingen kunnen de maand flink opschudden. Kennis en kunde over jouw Hormonen kan je leven een flink stuk leuker maken, zeker als je een van deze klachten herkent.  Veel vrouwen zijn er heel erg goed in om alle energie weg te geven, maar het werkelijk ontvangen en aanvullen van jouw energie is van groot belang. In de Zomer is het extra belangrijk om hier aandacht voor te hebben. De Zomer onttrekt energie aan ons lichaam waardoor rust en ruimte voor jezelf belangrijk is. Je leert over de vrouwelijke cyclus en hoe je het beste kunt meebewegen met het natuurlijke ritme van de natuur zodat je in balans kunt blijven en weet in te spelen op jouw behoeften. Heb je geen cyclus meer? Dat maakt niet uit, want je bent en blijft vrouw en ook  na de Overgang is Ayurveda heel mooi in te zetten.

Ervaar ademhalingsoefeningen die heel belangrijk zijn voor jouw hormonale systeem, geniet van Ayurvedisch eten en Yoga nidra. Ervaar een fijne twee uur durende Ayurvedische Yoga practise met Aromatherapie speciaal voor Pitta dosha. 

Nog even onder elkaar, wat kun je op deze fijne dag verwachten?

  • een fijne ochtend Ayurvedische Yoga in combinatie met oliën die je lichaam verkoelen en het hart openen
  • leer Ayurveda toepassen
  • het belang van liefde voor jezelf voor Pitta dosha
  • fijne selfcare rituelen en tips voor het balanceren voor je hormonen
  • met een speciale Yoga nidra
  • een heerlijke Ayurvedische Zomer lunch
  • met Aromatherapie speciaal voor de Zomer

Het Ayurveda in de Zomer one day retreat vind plaats op 21 augustus. De dag start om 9.30 uur met een kopje thee en iets lekkers. Deze dag zal rond 16.00 uur eindigen. De bijdrage is €122,- Je kunt jezelf en/of iemand anders aanmelden via de contactpagina of een bericht sturen naar info@Joli-Vie.nl