Skip to main content

Renew yourself Ayurveda one day retreat

Ayurveda is de holistische geneeskunde uit het Oosten. Deze levenskunst is al 5000 jaar oud. De Oosterse geneeskunde gaat uit van preventieve genezing en ook bij ziekte kunnen we ontzettend veel op vangen met Ayurveda. Binnen Ayurveda gaan we uit van drie verschillende lichaamstypen, de dosha’s, waarin leefstijl advies en voedingsadvies plaatsvinden. Er is ruimte om te kijken naar specifieke voedingsmiddelen, beweging en ook dagindeling voor ieder type specifiek. Tijdens het one day Winter retreat ga je ervaren hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen in de seizoenen door middel van leefstijl, kruiden en voeding. Ayurveda heeft daar prachtige tools voor.

Tijdens het Retreat ontvang je inspiratie om vanuit deze oude levenswijze jouw jaar bewust te starten. We kijken naar de seizoenen, en ook onze eigen vrouwelijke cyclus. Je leert over kleine rituelen zoals een zelf oliemassage in de ochtend om je energie te behouden, over de inzet van speciale kruiden tijdens de speciale fasen van de Cyclus (die we ook gaan proeven!), over het werken met etherische oliën men de inzet van Yoga tijdens iedere fase van de cyclus zodat je leert balanceren in de seizoenen binnen je eigen seizoenen (je menstruatiecyclus!) Kom tijdens deze mooie dag tot rust in de start van een nieuw jaar waarbij we stilstaan bij een nieuw begin: het jaar 2023. Het is op deze dag even werkelijk ontvangen en opladen, landen in je lijf. 

Hormonen en Ayurveda

Er zijn veel vrouwen die rond lopen met Hormonale klachten, en in de Zomer kunnen die verergeren vanwege de warmte. Klachten als PCOS, Endometriose, PMS of te vroeg afgebroken zwangerschap maar ook een onregelmatige menstruatie cyclus en hevige bloedingen kunnen de maand flink opschudden. Kennis en kunde over jouw Hormonen kan je leven een flink stuk leuker maken, zeker als je een van deze klachten herkent.  Veel vrouwen zijn er heel erg goed in om alle energie weg te geven, maar het werkelijk ontvangen en aanvullen van jouw energie is van groot belang. Tijdens het Retreat is er dan ook aandacht voor hormonen en de relatie tot je energie niveau. Je leert over de vrouwelijke cyclus en hoe je het beste kunt meebewegen met het natuurlijke ritme van de natuur zodat je in balans kunt blijven en weet in te spelen op jouw behoeften. Heb je geen cyclus meer? Dat maakt niet uit, want je bent en blijft vrouw. Leven met de maancyclus is een gift voor vrouwen zonder cyclus. Ook na de Overgang is Ayurveda heel mooi in te zetten.

Ervaar het belang van je ademhaling, ontzettend belangrijk voor jouw hormonale systeem, geniet van Ayurvedisch eten en Yoga. Het is een dag voor jou, maar ook een dag met elkaar. 

Nog even onder elkaar, wat kun je op deze fijne dag verwachten?

  • een fijne ochtend Yoga in combinatie met etherische oliën die je lichaam verwarmen en je hart openen voor het nieuwe jaar dat voor je ligt
  • leer Ayurveda toepassen in ieder seizoen
  • fijne selfcare rituelen en tips voor het balanceren voor je hormonen
  • het toepassen van kruiden tijdens je cyclus
  • met een speciale Yoga nidra als afsluiter
  • een heerlijke Ayurvedische Winter lunch

Het Renew Yourself Ayurveda one day retreat vind plaats in het nieuwe jaar op 7 januari 2023. De dag start om 9.30 uur met Yoga en een kopje thee met iets lekkers. De dag zal rond 17.00 uur eindigen. De bijdrage is €156,- Je kunt je  en/of iemand anders aanmelden via de contactpagina of een bericht sturen naar info@Joli-Vie.nl