Ayurveda en Hormonen

Ayurveda is al 5000 jaar oud. Deze wonderlijke Levensfilosofie gaat uit van preventieve genezing. Ook bij ziekte is er zoveel te doen met Ayurveda. Op deze mooie dag over Ayurveda en Hormonen maken we een verbinding tussen de Westerse kijk op hormonen èn de Ayurvedische levenskunst.

Er zijn veel vrouwen die rond lopen met Hormonale klachten. Klachten als PCOS, Endometriose, PMS of te vroeg afgebroken zwangerschap maar ook een onregelmatige menstruatie cyclus en hevige bloedingen kunnen de maand flink opschudden. Kennis en kunde over jouw Hormonen kan je leven een flink stuk leuker maken, zeker als je een van deze klachten herkent. 

Omdat we binnen Ayurveda uitgaan van drie verschillende lichaamstypen, de dosha’s, ga je ervaren hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen door middel van leefstijl en voeding. Afhankelijk van jouw Dosha is er in je Levensstijl een specifieke “focus” waardoor je in balans blijft. De dag staat in het teken van Jou, het is even werkelijk ontvangen en leren of je hormonen en jezelf. Een dag helemaal ook een beetje met het thema Lente waarin we ons bevinden, want de lunch is licht, vegetarische en Ayurvedisch. Je leert in de middag alles over de vrouwelijke cyclus en hoe je het beste kunt meebewegen met het natuurlijke ritme van de natuur. We gaan ademhalingsoefeningen ervaren die heel belangrijk zijn voor jouw hormonale systeem en sluiten de dag af met Yoga nidra. 

Nog even onder elkaar, wat kun je op deze fijne dag verwachten?

  • leer en ervaar Ayurveda en Aromatherapie
  • ontdek je eigen Ayurvedische constitutie
  • een Ayurvedische Lente lunch
  • leer (en ervaar)de relatie tussen hormonen en jouw ademhaling
  • fijne selfcare rituelen en kruiden voor jouw Hormoonhuishouding
  • met een fijne Yoga nidra speciaal voor jouw hormonen
  • met werkboek vol hormoontips en Ayurvedische informatie

De Ayurveda en Hormonen workshop vind plaats op  28 mei en 10 juni. De dag start om 10.00 uur met een kopje thee en iets lekkers. Deze dag zal rond 16.00 uur eindigen. De bijdrage is €122,- Je kunt jezelf en/of iemand anders aanmelden via de contactpagina of een bericht sturen naar info@Joli-Vie.nl