Skip to main content

Pilates reformer groepslessen

Wat is een Pilates reformer groepsles ?

De Pilates Methode, ontwikkeld door Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. In de methode wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, soeplesse, concentratie en controle.

De authentieke, klassieke Pilates methode bestaat uit 34 vaste oefeningen. Iedere oefening is een voorbereiding op de volgende oefening. Ook de Pilates reformer bestaat uit een vast aantal oefeningen, waarbij hier en daar gericht uitgebouwd wordt. Zo ontstaat een les vanuit een basis richting een doel zoals bijvoorbeeld schouderstabiliteit of heupmobiliteit vs soeplesse. Aan het einde van de les heb je sowieso alles getraind, de buik, de rug, de schoudergordel, de heupen en de benen en allemaal vanuit het klassieke Pilates principe: evenwicht. In een klassieke les wordt er gebruik gemaakt van de volgende principes:

Coördinatie
Ademhaling
Centering
Concentratie
Flow
Precisie
Beheersing

Bewust bewegen is heel belangrijk voor een goede gezondheid. Gewrichten behoren hun plek en functie toe. In de Pilates reformer lessen werk je met veren en oefen je met het behouden van kracht en soeplesse. De oefeningen worden dieper ervaren en dankzij de materialen die we gebruiken wordt het lichaam sterker dan slechts een mat les waarbij alles uit je eigen lichaam moet komen. Je leert in Pilates bewegen vanuit de Core en het behouden van de ademhaling, de springs van de Reformer nodigen je uit om nog dieper in je Core te trainen.

De Pilates reformer lessen zijn voor een kleine groep deelnemers, zodat de docente gericht en goed aandacht kan geven aan iedereen die mee doet. Net zoals de springboard groepslessen zijn deze trainingen aan te raden voor een allround belevenis wat Pilates betreft. Lessen bestaan uit zijwaartse oefeningen, heupstabiliteitsoefeningen, mobiliteitsoefeningen en Core training naast schouderstabiliteit en bewegingsapparaat verbetering. Ook bij blessures is de Reformer lessen een aanrader. Vraag in dit geval naar de mogelijkheden voor een prive les.

Voor de springboard en de Pilates reformer groepslessen kun je een 1x per week abonnement of een 2x per week abonnement gebruiken waarbij je in kleine groepen de lichaamshouding versterkt en op een bewuste manier met je lichaam om leert gaan. Je ontvangt een goede balans tussen uithoudingsvermogen, kracht maar ook zeker het behoudt van soeplesse.