Embody your body!

 

Ontwikkel meer lichaamsbewustzijn dankzij Somatics, ademhaling en Yoga. In contact met je lichaam komen is iets wat we niet leren van nature. Het wordt steeds duidelijker dat de maatschappij hier behoefte aan heeft. Je leert in deze workshop meer vanuit je lichaam te Zijn, in plaats van vanuit je hoofd te bewegen. Hierdoor voel je jezelf meer gegrond en kun je veel beter in spelen op wat je nodig hebt. Leer niet je kracht van buiten te gebruìken, maar in te zetten van binnenuit in verzachting. Kom los van je oude mechanismen om je lichaam ergens toe te zetten of te sluiten, en ervaar je ware kracht.

 

Somatics is een therapievorm die je in contact brengt met je lichaam. In Yoga leren we het lichaam( en het hoofd!)om te gaan met weerstand, die weerstand om te zetten in ruimte door middel van onder andere de ademhaling. Somatics en yoga helpen elkaar zodat er een groeiende wijsheid en vertrouwen ontstaat en jij minder vanuit je hoofd leert te leven. Door Somatics in te zetten in Yoga ga je leren hoe je intuïtief kunt inspelen op je behoeften.

 

Ieder gevoel zou eigenlijk van nature door het lichaam moeten bewegen en los gelaten worden, als een vluchtige energie. Maar omdat wij stagnatie in het lichaam creëren door bijvoorbeeld een verkeerde houding, onveiligheid vanuit onze jeugd, vasthouden aan overtuigingen en gedachten, gekwetste gevoelens, is dat niet altijd mogelijk. Het lichaam houd dan vast aan emoties en die slaan zichzelf op in ons lichaam in vooral de meest kwetsbare delen van ons lichaam.

 

De niet geuitte gevoelens, die inmiddels emoties geworden zijn, in ons lichaam kunnen uiteindelijk trauma creeren waardoor we steeds minder vertrouwen krijgen in ons lichaam. Het lichaam heeft nog steeds de (oude) wijsheid in pacht, maar we hebben onszelf volgens overlevingsstrategieën aangeleerd om niet langer te vertrouwen. Het cirkeltje blijft daarom bestaan, en we kunnen dit doorbreken door de tijd te nemen om die onveiligheid aan te kijken en te herstellen. Dit is wat de therapievorm Somatics je kan bieden, en waardoor ook de groei van Yoga zo stijgend is. Alles begint immers met veiligheid en vertrouwen, alleen dan kunnen jouw gevoelens en emoties losgelaten worden.

 

Door je lichaam te openen creëer je een verbetering in je houding. Dat kan in eerste instantie spannend zijn, maar heel erg nodig om vrij te kunnen bewegen. Als we in deze workshop de tijd gaan nemen om het lichaam in alignment te brengen en te leren zijn met ongemakkelijke gevoelens dan creer je de ruimte die nodig is om je gevoelens los te kunnen laten. Je houding verbeterd, dankzij Somatics!

 

In deze workshop oefenen we met het openen van jouw lichaam. We geven ruimte aan de diepere gevoelens achter jouw lichaamshouding. We doen ademhalingsoefeningen om je lichaam en geest in balans te brengen. Welke gevoelens of emoties er ook los zullen komen, je leert de veiligheid in je lichaam te hervinden en in vrijheid te komen met jezelf en je gevoelens.