Vinyasa yoga

Vinyasa Yoga is een onderdeel van Ashtanga Yoga, een bekende Yoga vorm die een vaste reeks houdingen toepast in een les. Ashtanga Yoga is daarmee een dynamische vorm van Yoga. Hierbij voer je houdingen in series achter elkaar uit. Maar doordat deze vorm dynamisch is, moet je ook overgangen maken naar de verschillende houdingen. Deze overgang noem je een Vinyasa. Je leert door de Asana’s (yogahoudingen) heen te bewegen èn te ademen. Het is een prachtige manier om uit je hoofd en in je lichaam te landen, flowend door de houdingen heen kom je thuis bij jezelf. We hebben les op rustgevende muziek waardoor je nog meer in een cadans komt.

De flexibiliteit neemt toe, maar je gaat automatisch ook meer zweet produceren en dus transpireren. Je beweegt,  brengt de bloedsomloop op gang en stimuleert de zweetklieren waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt raken. Hierdoor wordt het lichaam gereinigd. Spieren en organen worden versterkt waardoor ook duursporters er veel profijt van kunnen hebben.

Een goede ademhaling en de meditatie in beweging zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Je brengt zuurstof naar je spieren en ervaart meer rust in je dagelijks leven.