Vrouwelijke behoeften

Ieder mens heeft behoeften. Veel vrouwen uiten deze behoeften niet. Wat we wel doen is ze inslikken en wegduwen omdat we dènken dat ze te hoge verwachtingen zijn. Een behoefte of een wens.. zegt alles over wie jij bent als mens, en over wat je belangrijk vind in jouw leven. Zoveel mensen durven tegenwoordig niet meer het hoogste te verwachten van de liefde en het leven zelf. Maar waar je jouw wens durft uit te spreken, spreek je uit wat je hartsverlangen is en alleen dan kan de wens vervuld worden. Een wens is je gegeven vanuit je identiteit, het is je roeping om van jouw leven het allermooiste feestje te maken. Vrouwen.. kunnen wij onze behoeften niet alleen zelf vervullen maar ook anderen toelaten en onszelf daardoor als liefde aan het leven geven?

Als jij als vrouw gestrest bent of vermoeidheid kent, dan heb je misschien wel eens gevoelt dat je niet helemaal als jezelf handelt. Als vrouw is het normaal om een vrouwelijke energie te dragen, maar alleen als je lekker in je vel zit. Een vrouw die vermoeid is of gestrest is neemt een andere energie aan: die van haar overlever, we noemen het de man in jezelf. Romantiek is in dit geval onmogelijk, denk maar eens aan die avonden dat je naast je man lag en hij met jou de liefde wilde bedrijven. Je kunt het zo zien dat jij op dat moment een mannelijke essentie aan neemt, en je man ook! Denk aan twee dezelfde magneten, die stoten elkaar af in plaats van naar elkaar toe te bewegen. Twee mannelijke energieën kunnen geen romantische momenten delen, daar zijn twee verschillende essenties voor nodig. Ook in relaties tussen twee vrouwen of twee mannen is er altijd een persoon met mannelijke energie en de ander met vrouwelijke energie. Het betekent dat de een aanstuurt, en de ander energie volgt.

Wat kun je doen als man? Open haar, door haar aan te raken en haar in contact te brengen met haar lichaam. Breng haar tot verstilling, zorg dat ze uit haar hoofd gaat. Kijk haar aan in haar ogen, en wacht tot ze smelt. Een man die zijn vrouw kan voelen door haar te volgen in haar energie opent haar hart. Die man, is precies wat zij nodig heeft om terug te komen naar haarzelf.

Er zijn drie dingen vooraantstaand belangrijk voor een vrouw. Ik noem de dingen waar zij haar masker binnen de mannelijke energie door opzet: onveiligheid, ongezien voelen en niet begrepen worden.

Als een vrouw zich niet gezien voelt is dat al snel het begin van het einde van haar relatie met haar geliefden. Helaas gebeurt dit ontzettend vaak, een vrouw en een man gaan zo aan elkaar wennen dat zij elkaars licht niet meer zien. Het word een gewenning en daarmee elkaar voor lief aan nemen. Een vrouw heeft de neiging om te lang in een relatie te blijven, omdat zij haar liefde ophangt aan intimiteit die zich heel af en toe toch laat zien. Veel vrouwen komen ook nog in een relatie met een narcistische man. Zo’n relatie ken ik, twee maal verkeerde ik in zo’n relatie. Omdat ik zijn pijn voelde wilde ik hem redden, daardoor bleef ik zijn getraumatiseerde hart troosten in plaats van te reageren op zijn gedrag.

Als een vrouw één ding boven alles stelt dan is het geven, zij wil haarzelf volledig geven. Haar hart, haar liefde. De liefde stelt een vrouw boven àlles. Als haar liefde niet volledig kan zijn in haar liefdesrelatie blijft er iets onvervuld. Dan zal zij haar energie open stellen voor anderen, of andere dingen zoals het starten van een eigen bedrijf. Andere mannen voelen onbewust dan ook dat zij open staat, zij voelen haar behoefte om de liefde te geven en te delen. Dat is dan ook het moment dat zij zomaar een andere man kan tegen komen. Soms gebeurt dat, of ze begint een carriere waarin zij haar liefde volledig kwijt kan. Of ze wordt moeder, en haar partner merkt al snel dat zij haar liefde niet langer met hem deelt. Een man mag haar ontvangen, en zij mag hem ontvangen zodat er een gelijkwaardige relatie ontstaat. Liefde vind haar weg.. zeggen ze wel eens.

Het tweede masker gaat op als zij zich niet gezien voelt. Een man die ijdel is en zijn eigen uiterlijk meer aandacht geeft dan haar geeft haar het gevoel dat ze er niet mag zijn. Het is voor een vrouw enorm belangrijk dat hij haar mooi vind en haar dat gevoel geeft. Een vrouw die niet gezien wordt als de prachtige godin die zij is zal enorm onzeker beginnen te voelen. Zelfs als je van nature een natuurlijke vorm van zelfvertrouwen had.

Ook wil een vrouw begrepen worden, en niet omdat ze een gelijk wil hebben. Een man heeft de behoefte om te winnen, heeft een relatie met de dood waardoor hij altijd op het randje leeft en het liefst erover heen gaat. Dit betekent dat er een wedstrijd is in zijn leven waarin er niet twee mensen op 1 kunnen staan. Een vrouw wil niet winnen, maar zij wil juist samen zijn. Zij wil liever begrip, compassie en liefde dan gelijk te krijgen. Het is dan ook om deze reden dat een vrouw oude koeien uit de sloot haalt! Als zij in haar standpunt nog niet gezien is, gewaardeert is en gehoord is, dan zal dit blijven terug komen. Misschien begrijpt hij haar niet helemaal, dat vind zij oke, maar gehoord worden en begrepen worden vanuit haar standpunt is heel belangrijk voor een vrouw! Het gaat om compassie, waardering om wie zij is en wat haar behoefte is.

Een vrouw in haar kracht verlangt de liefde met een man die haar ziet als de godin die ze is. Een man die oprecht aanwezig is als hij bij haar is. Een man die haar voelt als ze samen zijn en de liefde bedrijven. Een man die ze kan vertrouwen als haar anker zodat ze het zelf niet hoeft te zijn. Een man waardoor ze haar in alle liefde kan laten openen als de vrouw die ze is. Ze wenst een man die zijn missie kent en daadkracht toont. Ze neemt niet langer genoegen met iemand die half werk levert, ze wenst iemand die voor zichzelf vecht en daarmee naast haar de beste man is die hij kan zijn. Ze wenst een man die zichzelf niet alleen voed met haar energie maar een man die haar ook energie kan geven. Ze is het waard om het beste te ontvangen dat haar hart verlangt. Dat weet ze, dat voelt ze, ze neemt niet langer genoegen met minder.

Ik wens je liefde en vrijheid,

Jolinde