De vrouwencirkel

  • we delen de gevoelens van vrouw zijn 
  • je leert hoe je verbinding met je lichaam maakt
  • omarm je schaduwkanten
  • oefenen met zelf liefde
  • goed voor jezelf zorgen begint met juiste voeding
  • we doen innerlijk kind werk
  • leer over jouw menstruatie cyclus
  • ervaar hoe je kunt leven met de maanstanden

Vrouwen in deze tijd zijn het niet meer gewend om kwetsbaar te zijn naar elkaar, daardoor verharden zij. Het doet zo enorm veel pijn om niet in contact te staan met je pure gevoelsleven, en hoe langer dit duurt.. hoe meer je een harnas van wantrouwen om je heen creeert. 

Vroeger leefden vrouwen samen, met elkaar, in de Tribes. Vrouwen zorgden voor elkaar, dansten en deelden verdriet. De wijze oudere vrouwen deelden hun levenslessen met de jongere vrouwen. In de tijd van nu zijn we dat een beetje kwijt geraakt. De verhalen zijn er nog wel, maar worden niet meer zo veel gedeeld. We zijn ook het contact kwijt geraakt met ons lichaam en wijzen het om verschillende redenen af. Terwijl het lichaam, ons bekken en hart de plek is van creatie en de plek van verbinding met jezelf èn de wereld om ons heen.

We zijn hier en tegenwoordig zo vervreemd geraakt van elkaar. Het doet me pijn te merken dat vrouwen tegenwoordig al vroeg leren om elkaar te veroordelen (wat heeft ze aan?) in plaats van elkaar te steunen en te motiveren. Ergens in de geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt of is het met geweld van haar afgenomen, zoals bij de heksenverbrandingen. Elke vrouw draagt iets van deze pijn in haar genen, die pijn mogen we in deze tijd aankijken om meer en meer onszelf te worden. De vrouw die jij in de kern bent!

In deze training komen vrouwen samen om met elkaar en vooral met zichzelf te verbinden.Vrouwen zijn geneigd om zichzelf van hun eigen vrouwelijkheid te scheiden door zelfhaat, jaloezie en trauma’s. Als we leren voelen naar de wijsheid van het lichaam, dan ontstaat er uiteindelijk ruimte om je vrouwelijkheid naar voren te brengen. Je leert je gevoelens toe te laten en bent er niet langer bang voor. Het lichaam opent zich pas als er veiligheid is, daarmee gaan we oefenen. We doen rituelen om het vrouwelijke te eren en je zal merken dat je naar huis gaat met een heerlijk gevoel van waarheid.  

Tijdens de Nieuwe maan in iedere maand, komen we samen in een cirkel van vertrouwen. Nieuwe maan is een vruchtbare periode van nieuwe intenties. Vanuit kwetsbaarheid leer jij jezelf te openen zodat je echt verbinding kunt maken met je hart en je ziel. Als je vanuit je hart kunt leven kun je verbinding voelen met andere mensen. En dat lijkt zo gemakkelijk.. maar jezelf verliezen in contact met de ander is wat we vaak doen. De zorg rol voor anderen opnemen is iets waar wij als vrouwen goed in zijn, maar voor onszelf zorgen vinden we nog steeds lastig. Deze vrouwen cirkel geeft jou de tijd om aan zelfliefde te winnen. 

In de maand staat de maan centraal. We starten met Yoga, geen zonnegroet maar de maangroet: Chandra Namaskar. Een prachtige Lunar flow die gericht is op het Water element binnenin ons lichaam. We verbinden onszelf met de vrouwelijke energie. Iedere maand is een moment van vertrouwen, een moment van delen en verbinden. Een moment waarin zelf liefde geoefend wordt en creatie kracht neergezet wordt zodat jij meer en meer aan het roer van je leven komt te staan.  Laat de ontembare vrouw in je wakker worden!

Iedere maand van 19.00 tot 21.00 uur. Data van de komende Vrouwencirkels zijn:

Nieuwe maan in Kreeft – 20 juli 2020
Nieuwe maan in Leeuw – 19 augustus 2020
Nieuwe maan in Weegschaal – 17 september 2020
Nieuwe maan in Schorpioen – 16 oktober 2020
Nieuwe maan in Boogschutter – 15 november 2020
Nieuwe maan in Steenbok – 14 december 2020