Ayurveda en Yoga one day retreat

Ayurveda is een 5000 jaar oude Levensfilosofie die uitgaat van preventieve genezing. We gaan uit van drie verschillende lichaamstypen, de dosha’s.  Afhankelijk van jouw Dosha is er in je Yogapractise een specifieke “focus” waardoor je in balans blijft. Denk daarbij aan de ene ademhalingsoefening niet en de ander juist wel. Of aan sneller bewegen of juist langzamer. De Dosha wordt normaliter bepaald door Polsdiagnose en een Anamnese. In de Ayurvedische Yoga lessen die je bij Joli vie kunt volgen ervaar je verschillende oefeningen om de Dosha’s in balans te brengen door middel van Yoga.

Om je een beetje voor te bereiden op de lessen kun je op 11 december de hele dag genieten van Ayurveda. Zo stap je met iets meer ervaring over deze Kunst van het Leven de mat op. We genieten van een Ayurvedische lunch en je leert over rituelen die al eeuwenoud zijn en het lichaam in balans kunnen brengen.

Yoga kan je in balans brengen, maar ook uit balans halen. Daarnaast bevatten de dosha’s alle drie een verschillende leefstijl waar je ook advies in ontvangt. Samen met voeding, aromatherapie en leefstijladvies komt jouw lichaam terug in balans. Je ontvangt de kleine kneepjes voor thuis.

De Ayurvedische Yoga is een les specifiek voor een Dosha, een seizoen of een moment van de dag. De les is balancerend vanwege de gerichte houdingen die het lichaam nodig heeft. Zodra fysieke spanning los laat zal er mentale rust kunnen ontstaan. Het lichaam ervaart meer vrijheid in de gewrichten en spieren, je wordt je bewust van patronen en kunt zelfs herstellen van trauma.

Wat kun je op deze dag verwachten?

  • Ervaar Ayurvedische Yoga
  • Eet een Ayurvedische lunch
  • Geniet van Ayurveda en Aromatherapie
  • Leer over Ayurveda en rituelen
  • Ontdek je eigen Ayurvedische constitutie

Deze verdiepingsdag start om half tien en eindigt om 17.00 uur. De bijdrage is €122,-
Je kunt jezelf aanmelden via de contactpagina of een bericht sturen naar info@Joli-Vie.nl