Skip to main content

Ayurveda zegt dat Agni, ons innerlijke (spijsverterings)vuur, de basis is van gezondheid. En waar dit niet helemaal lekker loopt kunnen er allerlei klachten ontstaan. Geregeld wordt het innerlijke Vuur, het verteringsvuur in maag en darmgebied maar ook het verteren van gevoelens en emoties, onderdrukt. Je kunt dan heel gezond eten of veel bewegen, maar echt gezond voel je jezelf dan niet. Door even een stapje terug te doen help je jouw lichaam op te ruimen en te herstellen. We versterken Agni door voeding, Yoga en kruiden.

Om goed en gezond door de seizoenen heen te bewegen, of eigenlijk mee te bewegen, kun je tijdens de grote seizoensveranderingen van Lente en Herfst een detox in plannen. Tijdens deze veranderingen van seizoen gebeurt er ook heel veel in je lichaam, waardoor het goed is om rust en tijd in te bouwen voor jezelf. We starten met een 5 dagen programma voor thuis en een weekendprogramma in de studio.

Gedurende de week voed je jouw lichaam met speciale voeding. Het is ontgiften, herstellen en voedden op Ayurvedische wijze. Tijdens deze week eet je een monodieet waarin je gezond, plantaardig en mindfull zal gaan eten. Zo zorg je er voor dat je spijsvertering beter werken gaat en je gifstoffen gemakkelijker afvoert. Je neemt de tijd voor jezelf, ontvangt een boekje met informatie waarin je ook je observaties kunt bijhouden. In het weekendprogramma is er dagelijks Yoga en kun je na de les een fijne maaltijd met elkaar eten. Het is een week die zacht en mild is voor lichaam en geest, en die ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel komt te zitten. En wil je de Yoga lessen voortzetten in de week waarin je zelf aan de slag gaat? Dat kan. In een Privé Ayurvedische Yoga les zal de cirkel rond zijn, de lessen kunnen we samen inplannen en worden op jou persoonlijk aangepast.

De Yoga lessen zijn op:

Vrijdagmiddag om 17.00 uur
Zaterdagochtend om 7.30 uur
Zondagochtend om 11.00 uur

Het is een fijne week voor jezelf, waarin je heel lekker eet. Het is een week waarin je al je vragen kunt stellen, zal leren over voeding en kruiden, en momenten van rust op de Yogamat ervaart. We starten de week met elkaar in een introductie via Zoom. Je ontvangt het boekje met de recepten om thuis aan de slag te gaan, kunt deelnemen aan de Ayurvedische Yoga lessen in het weekend. Als je het wilt kun je ook een Evaluatiegesprek aanvragen zodat je na de week verder kunt met opbouwen middels Ayurvedisch eten en bewegen. Ayurveda heeft voor ieder een speciaal leefstijladvies!

De Ayurveda en Yoga week is op ieder moment te boeken maar wordt het best gedaan gedurende de overgangsseizoenen. In de Herfst tijdens het weekend van 21,22 en 23 oktober vind de Herfst detox plaats die we gezamenlijk gaan doen. Je kunt je aanmelden via de website of stuur een mail naar info@Joli-vie.nl