Ayurvedische yoga therapie

Yoga kan je in balans brengen, en als je jezelf met geduld behandelt zal dit ook echt gebeuren. Waar je ook start, laat de eerste stap binnen jouw Yoga je bewustwording brengen. Yoga is all about being, not about doing. ♥️

Bij Joli Vie kun je Ayurvedische Yoga doen. In privé lessen is deze les speciaal voor jou gemaakt. In de groepslessen op maandagochtend werken we met de seizoenen en verschillende houdingen die bij het moment passen.

Ayurveda is de 5000 jaar oude Levensfilosofie die uitgaat van preventieve en Holistische genezing. We gaan daarbij uit van drie verschillende lichaamstypen, de dosha’s. Afhankelijk van jouw Dosha, jouw type, schrijven we een specifieke les met houdingen voor. De Dosha’s bevatten alle drie een verschillend leefstijl advies die het meest balans brengt, daarbij behoort speciale voeding wel of niet, slaapritme, vervullende verbindingen kunnen leggen met anderen en jezelf, en dat is dus best een complex werkje. Ayurveda kan je dan een beetje helpen, om jezelf beter te leren kennen en te accepteren. De meeste mensen die ik tot nu toe heb geholpen ervaren veel ‘aha’ momentjes.

De les is balancerend vanwege de gerichte houdingen die jouw lichaam nodig heeft. We starten dan waar je bent, met de nadruk op het herstellen en het reguleren van het zenuwstelsel. Het lichaam ervaart meer vrijheid in gewrichten en spieren, je wordt je bewust van patronen en kunt zelfs herstellen van trauma. Je hebt weer leiding over jezelf en je leven. Want weetje, je lichaam staat aan joúw kant en dat vergeten we wel eens. Als je het gevoel hebt niet te kunnen ontspannen, dan is deze les een fijne start naar meer rust in je lichaam en geest.

In de Yoga therapie wordt gebruik gemaakt van de helingsmethode Pranic healing, Ayurvedische Yoga, Bekkenmassage, Aromatherapie en ademwerk. De les duurt 90 minuten, we sluiten af met een kopje thee.

Lente yoga Therapie

De Winter periode is een periode van wind, droogte en kou. Het element Water staat centraal. Omdat Water bij kou de neiging heeft te bevriezen gebeurt ditzelfde in onze interne wateren. In de transitie naar de Lente laten we in een Yoga practise het ijs in gewrichten smelten en maken zo meer ruimte in de gewrichten. Yoga zorgt daardoor voor flexibiliteit en ruimte voor een nieuwe periode van meer openheid en vuur in de Lente richting de Zomer.

In deze 90 minuten Yoga les ervaar je ontspannende Yoga houdingen in combinatie met Aromatherapie. De geuren Balance, OnGuard, Sinaasappel en Tijm geven je immuunsysteem een Boost en herstellen en reinigen de luchtwegen na de koude Winter. Iedere geur heeft eigen kwaliteiten en verdiepen je Yoga practise. Je ontvangt informatie over jouw lichaam met betrekking tot de Lente. Daarbij kijken we of er een disbalans is en op welke manier deze op te vangen is. Daarbij werken we vanuit de drie Dosha’s Vata, Pitta of Kapha. Welk lichaamstype op jou van toepassing is gaan we samen bekijken. De houdingen zijn op jou aangepast en bieden rust in je hoofd en lichaam.