Ayurvedische yoga therapie

De Ayurveda is een 5000 jaar oude Levensfilosofie die uitgaat van preventieve genezing. We gaan uit van drie verschillende lichaamstypen, de dosha’s.  Afhankelijk van jouw Dosha, jouw type, schrijven we een specifieke les voor. De Dosha wordt bepaald door Polsdiagnose en een Anamnese. Daarna wordt er een Behandelplannetje gemaakt zodat we kunnen kijken wat jij nodig hebt. Yoga kan je in balans brengen, maar ook uit balans halen. Daarnaast bevatten de dosha’s alle drie een verschillend leefstijl waar je ook advies in ontvangt. Samen met voeding en leefstijladvies komt jouw lichaam terug in balans.

De yoga therapie is een anderhalf uur durende Yoga les volledig afgestemd op jou. De les is balancerend vanwege de gerichte houdingen die jouw lichaam nodig heeft. Zodra fysieke spanning los laat zal er mentale rust kunnen ontstaan. Het lichaam ervaart meer vrijheid in de gewrichten en spieren, je wordt je bewust van patronen en kunt zelfs herstellen van trauma.

Deze vorm van yoga is voor jou als je de diepte in wilt gaan en een terug komende klacht hebt in je lichaam. Het lichaam is van nature vrij en hoeft spanning eigenlijk niet lang vast te houden. Yoga helpt het lichaam hier afstand van te doen.

In de Yoga therapie wordt gebruik gemaakt van de helingsmethode Pranic healing, Ayurvedische Yoga, Bekkenmassage, Aromatherapie en ademwerk. De les duurt 90 minuten, we sluiten af met een kopje thee.

Herfst Duo yoga les

De Herfst periode is net als de Lente een overgangsperiode. Het is voor ons lichaam een aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Daarom is het goed om een beetje rustiger aan te doen, je voeding aan te passen en gebruik te maken van de 5000 jaar oude Levenskunst de Ayurveda.

In deze fijne 90 minuten Yoga les ervaar je ontspannende Yoga houdingen in combinatie met Aromatherapie. De geuren Gember, Kaneel, Cederhout en Vetiver geven je gronding en een gevoel van rust. Iedere geur heeft eigen kwaliteiten en verdiepen je Yoga practise. Je ontvangt informatie over jouw lichaam met betrekking tot de Herfst. Daarbij kijken we of er een disbalans is en op welke manier deze op te vangen is. Daarbij werken we vanuit de drie Dosha’s Vata, Pitta of Kapha. Welk lichaamstype op jou van toepassing is gaan we samen bekijken. De houdingen zijn op jou aangepast en bieden rust in je hoofd en lichaam.