Ik word wakker en sta op, merk aan mijn lijf dat het zich ergens van wil losmaken. Vandaag geen vuur les, nee ik ga voor diepe stretching.
Mijn Yoga vormt zich na een lange meditatie naar nek stretches en schouderopening. Wauw.. wat een spanning! Ik open m’n bekkengebied en m’n hele lijf wordt koud. Ik voel de trillingen, de rillingen over m’n hele lijf gaan. Ik vraag mezelf af wat de kleur is van dit moment, rood. Wat is mijn beleving hierin? Angst, woede.. wat als ik hierin ga zijn? De rode kleur verandert, naar liefde. En dat is het moment dat het begint.
Dan begint m’n rechterkant te shaken. M’n rechterschouder draait naar voren en weer naar achteren. Ik begin te huilen en weet, er komt een trauma naar boven.
M’n bewustzijn begint zich te splitsen. De teacher in mij legt een hand op m’n hart en vraagt me of ik bereid ben dit aan te gaan. Het is een Ja. M’n lijf maakt zich vrij vanuit die veiligheid vrij van een diep geworteld trauma uit m’n jeugd.
Mijn yoga, dat wat ik het aller liefste doe. Ze leert me de overgave aan mijn lichaam. Ze verteld me de waarheid en leert me compassie. Mijn yoga is m’n beste vriendin, m’n leven en m’n delen. Ze kwam naar mij toe toen ik het het meest nodig had. Ze ontstaat, met de juiste intentie beweegt ze de diepte in.
Dankzij Yoga kom ik thuis. Misschien jij ook.

Pranic Healing

Veel mensen hebben niet door dat ze lopen met zware energie, die jouw energie op een negatieve manier beïnvloedt. In het energetische lichaam om jou heen bevind zich dan energie die niet bij je hoort, en soms zelfs niet eens van jou is geweest. Na een langere tijd gaat deze energie zich opstapelen in de zwakkere delen van het lichaam. In yoga schonen we ons energetische lichaam door oefeningen, met Pranic healing doen we dit door middel energie. Je voelt je na de behandeling lichter, alsof je weer ruimte hebt in je hoofd en je lijf. Je wordt schoongemaakt, en weer opgeladen.

Deze helingmethode richt zich op het verbeteren van Prana in jouw lichaam. Prana is levenskracht. Het is niet zo zeer zuurstof, zoals vaak gedacht wordt, maar het is een stromende energie. Overal om ons heen is Prana aanwezig. Zo is het te zien in de lucht, in de aarde, vanuit de zonnekracht. Met Pranic healing maken we gebruik van Prana waarbij de healer jouw lichaam helpt om beter te kunnen doorstromen.

Na enkele behandelingen voelt de energie zachter, vitaler, minder of niet langer beladen. Dit is nodig om lekker in je vel te zitten. Een methode die helpt bij tal van klachten. Neem gerust contact op om te kijken of deze methode jou kan helpen je energie te versterken.

Yoga therapie

Yoga therapie is een anderhalf uur durende Yoga les volledig afgestemd op jou. Deze les gaat dieper dan een gewone les. In de les openen we het lichaam dankzij Yin yoga en ademhaling. Samen met jou kijken we naar de weerstand in het lichaam als een uitnodiging om jezelf te leren ondersteunen in het loslaten van fysieke spanning. Zodra je fysieke spanning leert los laten zal je ook de mentale en de emotionele lagen kunnen loslaten. Het lichaam ervaart meer vrijheid en inzicht in jouw patronen en trauma’s.

Deze vorm van yoga is voor jou als je de diepte in wilt gaan en een terug komende klacht hebt in je lichaam. Het lichaam is van nature vrij en hoeft spanning of een emotie niet langer vast te houden dan 90 seconden, verbazingwekkend toch? Juist omdat wij de dit vaak niet toe laten houd het vast aan het lichaam, langer dan nodig.

In de Yoga therapie wordt gebruik gemaakt van Pranic healing, Yoga, ademwerk en Magnetisering. Natuurlijk is de Yoga voor één keer te boeken om zo af en toe eens langs te komen en te leren ontspannen. Maar voor de ware ontspanning en het leren kennen van je lichaam is er meer tijd nodig. De Yoga therapie is het beste te volgen middels een tien lessen pakket zodat we de diepte in kunnen gaan. Het lichaam openen en leren voelen heeft tijd nodig en is het beste te doen onder begeleiding. Dit, zodat je in zelfvertrouwen groeit en je belemmerende overtuigingen en saboteurs in gaat zien. Je lichaam heeft een eigen waarheid aangenomen om je te beschermen voor de pijn waardoor het vaak moeilijk is om individueel trauma te leren loslaten.

Yoga therapie maakt je los van trauma en klachten die telkens weer terug komen. De les duurt 90 minuten, we sluiten af met een kopje thee.