Skip to main content

Ayurvedische Yoga

Ayurveda is de 5000 jaar oude Levensfilosofie die uitgaat van preventieve en Holistische genezing. Ayurvedische yoga is gebasseerd op het in balans brengen van de 5 elementen. We gaan in de lessen door de cycli van de natuur, waar de elementen zichtbaar en voelbaar zijn. In de oude tradities werd Yoga in gezet om het lichaam te stabiliseren zodat externe (en mentale!!) factoren minder invloed zouden hebben op de staat van zijn.

We leven veelal binnenshuis, waardoor onze gronding vermindert. Dit kan verstoringen brengen in ons zenuwstelsel. We doen spanning op, maar ontladen te weinig. De Oud Indische Rishi’s wisten dat de menselijke geest gronding nodig had om helder te blijven nadenken. Yoga is een eeuwen oude manier om het lichaam te gronden maar ook om de geest tot rust te brengen. Juist de geestelijke verstoringen brengen het fysieke lichaam uit balans. Yoga therapie wordt gebruikt bij fysieke klachten, maar ook bij burn-out of depressie en zelfs trauma.

In de studio wordt Yoga ingezet als een medicijn, het is een therapeutische behandeling waarin je leert samenwerken met je lichaam. In de lessen is de Yoga speciaal voor jouw wensen samengesteld. Een Ayurvedische Yoga les balanceert de interne energie en doet dat door hett reguleren van prana (levensenergie). Er is veel aandacht voor de ademhaling, mudra’s en mantra.

Afhankelijk vanhet seizoen is de practise actiever of juist rustiger. Er kan afhankelijk van het seizoen meer activatie nodig om het lichaam te balanceren met de externe factoren.

Je bent van harte welkom voor het deelnemen aan een van de lessen op maandagmorgen.