Lunar Vinyasa flow Yoga

Vinyasa betekent iets in een bepaalde volgorde plaatsen. In een les ervaar je een flow waarin verschillende houdingen met elkaar verbonden worden. Je ervaart hoe de ademhaling je kan meenemen in je practise, waardoor je bewegingen een moeiteloze flow kunnen veroorzaken. Het gaat niet om precisie, het gaat om durven loslaten in houdingen waardoor je lijf leert omgaan met spanningen en weerstand.

In een Vinyasa practise zijn er twee verschillende stromingen. De ene stroming gaat uit van het Solar principe, het andere gaat uit van Lunar. Solar betekent een meer actieve flow, daarbij kun je denken aan zonnegroeten en Yoga vormen zoals PowerYoga waarin de energie vurig kan zijn en krachtopbouw gewonnen wordt. In Lunar Vinyasa yoga gaat het om rust, herstel en verbinding met je binnenwereld. Je ervaart veel openingen in het heupgebied, het hartgebied en er is meer ruimte om te voelen. In de practise is er veel aandacht voor Mudra’s, ofwel energiewerk, wordt er gewerkt met een diepe ademhaling en is er veel ruimte om te ontdekken.

Lunar Vinyasa flow yoga is ook voor beginnende Yogi’s geschikt vanwege het rustige ritme en de mogelijkheid om het eigen tempo aan te nemen. Je bent van harte welkom om een proefles te komen doen.