Morgen schat!

Vrouwen en mannen hebben beiden hun rol in het samenzijn met elkaar, van nature. Omdat wij tegenwoordig meer bewustzijn creëren op onze patronen en rollen, raakt de boel wel eens een beetje uit balans. Heus niet erg hoor, omdat je eigenlijk nooit volledig in balans kunt zijn. Toch.. Ik hoor veel om me heen dat vrouwen wel wìllen bouwen aan een carrière maar het niet helemaal kunnen omdat ze merken dat ze van nature afgeleid raken en beginnen te zorgen zodra het nodig is. Wij vrouwen, we staan paraat zodra het nodig is en zien daarbij alles wat nog gebeuren moet. Gaatje vullen hier, gaatje vullen daar. Als alles maar op rolletjes loopt! Het geeft ons heus voldoening, maar soms vergeten we onszelf daardoor een beetje. Waarom? Omdat we moeite hebben met gronding en echt voor onszelf kiezen.

Een man in zijn mannelijke essentie zorgt bij een vrouw in haar vrouwelijke essentie voor het verminderen van haar drive om iets te manifesteren in het leven. Zij begint te ondersteunen in plaats van te manifesteren. Niets mis mee, tenzij.. je juist wel een carrière wilt! Hoe kun je nou toch bouwen aan je eigen carrière, terwijl je hem het liefst alle ruimte wilt geven en de boel toch wilt laten draaien thuis en in je eigen carrière?

Zet je eigen mannelijke kracht in, door ‘m te creëren! We hebben het nodig om tijd voor onszelf te maken, doelen te stellen in het leven omdat het al zo snel gaat. Vrouwen zijn het niet zo gewend om zichzelf af te vragen wat zij zèlf willen, en laat het nu juist dat zijn wat zoveel voldoening kan brengen in je leven. Wil je terug kijken naar jouw leven of dat van een ander?

Iedere vrouw heeft ook een mannelijke kant. Dat is de kant van manifestatie, van doelen stellen, van missie gericht zijn. Een kant die soms laat zien dat het jouw missie is om moeder te worden, dat kan ook. Maar de kwaliteiten van grenzen aan kunnen geven, discipline, doorzettingsvermogen hebben we allemaal ergens in ons zitten. Als je als vrouw jouw mannelijke kwaliteiten wilt ontwikkelen, begin dan met een goede basis voor jezelf aan het begin van de dag. Omdat vrouwen veel geneigd zijn om in het hoofd te raken gedurende de dag, is gronden zoooo belangrijk voor ons!!! (zie je de uitroeptekens, belangrijk dus!)

Zorgen dus, voor een sterk ochtendritueel, niet zeuren, gewoon doen.. dat uurtje extra opstaan!

 • Maak ruimte in je ochtendritueel voor het gronden van je lichaam, voel je zitbotten en voel hoe je in je èigen ruimte komt. Je kunt hier ook yoga gaan doen of een andere bewegingsvorm om in je lijf te komen. Spreek daarbij uit dat je jouw lichaam de regie geeft.

 • Adem in door je neus, en uit door je mond voor een aardende ademhaling

 • Volg je ademhaling een aantal minuten terwijl je blijft stilzitten in meditatie

 • Wie wil je zijn vandaag? Hoe kun je die persoon zijn? Wat is de eerste stap?

 • Wat zou vandaag de beste dag maken? Wat ga je doen, en met welke intentie?

 • Hoe kun je vandaag iets doen voor een ander? Met andere woorden: how can I serve? Stap uit je comfort zone voor een extra dopamine shot 🙂

 • Breng dan je handen naar je hart, zeg tegen jezelf de woorden: Ik ben gegrond, Ik sta in verbinding met mijn gevoelens, ik open mezelf voor het ontvangen en het geven van liefde, ik spreek mijn wensen en behoeften uit naar mezelf en anderen, ik sta in verbinding met mijn intuïtie en weet dat het leven aan mijn kant staat, ik wordt gesteund.

Je zal gaan merken dat als jij dat uurtje vroeger op gaat staan, je leven veranderen gaat. Dat ene uurtje zet jou direct in je kracht. Je ontvangt een mega goed gevoel over jezelf en juist daardoor krijg je meer regie over je leven. Je kunt natuurlijk iedere dag gaan voelen wat je nodig hebt in je ochtendritueel, maar juist het hebben van een vast ritme geeft je ruimte in je hoofd. Je hoeft er niet meer over na te denken. Op telefoons heb je prachtige apps waarin je jouw ochtendroutine kunt neerzetten. De mind werkt lekker met lijstjes afvinken, download voor Android de app Taken.

Soms is het fijn om een voorbeeld te zien, ik deel die van mij graag met je.

 • Opstaan om 6.00 uur

 • Uitrekken (belangrijk om je organen aan te zetten!)

 • Gronden (voel je voeten, zet je anker)

 • Thee water aanzetten en drinken met citroen water en himalaya zout (tip van de kenners! Voor je mineraalhuishouding is het super goed om het op een nuchtere maag te drinken opgelost in water. )

 • Nadi shodana ademhaling voor het balanceren van je mannelijke en vrouwelijke energie

 • Mijn lichaam laten doen wat het wil in Yoga

 • Meditatie

 • Matcha latte drinken

 • Stukje schrijven/lezen

 • Vaak krijg ik tijdens meditatie inzichten die ik direct op schrijf in m’n journal

 • Douchen en afsluiten met koud douchen

Ik wens je heel veel succes, weet dat als je nu alvast begint met 6 uur.. je straks ook nog eens dat uurtje wint als de tijd naar zomertijd over gaat. Heb je vragen over het neerzetten van een ochtend ritueel? Vraag maar raak. Ook het boek Miracle Morning zou ik je willen aanraden. In zijn boek maakt hij gebruik van SAVERS. Je kunt jouw ochtend routine neerzetten als: S(ilence), A(ffirmation), V(isualize), E(nergize), R(eading), S(cribing). Een moment van stilte, affirmaties oplezen, visualiseren, energie in je lijf brengen dankzij bewegen, iets lezen en iets schrijven. Prachtig!

Ik wens je liefde, licht en vrijheid,

Jolinde