Skip to main content

Cacao ceremonie

Een middag waarbij we delen en helen onder de vleugels van Cacao. Het samen zijn met vrouwen helpt de vrouw in jou de ruimte te geven. Ceremonies en rituelen helpen je luisteren naar wat werkelijk speelt in jou, de verstilling helpt je de diepere zin van jouw leven te ervaren en te omarmen.

Jonge meisjes groeien op met het voorbeeld dat vrouwen hun kracht verborgen houden. Onze kracht is verborgen en verzwegen geraakt in de tijd. Vrouwen begonnen te vergelijken en te beschuldigen waardoor onze verbondenheid in vergetelheid raakte. Voorbeelden van onvoorwaardelijk liefhebben zijn er niet veel.. toch is juist dit de vrouwelijke kracht die zo nodig is in de wereld. Zo vaak leggen we laagjes over onze werkelijke kracht, die kracht die je de vrijheid geeft om jezelf te zijn en àlles te omarmen wie je bent. Vanuit een diepe plek in jezelf kun je creëren, de vrouwelijke kracht ìs creatie.

De kracht van Ceremonies

Ceremonies zijn momenten van rust, eerlijkheid en zuiverheid. In de ruimte mag alles langskomen, onzekerheden en boosheid, ook liefde en waardering voor elkaar en jezelf. Vrouwen die elkaar dragen maken magische momenten. Vrouwelijke energie wordt belangrijker in een wereld waarin er chaos is. Samen zijn is misschien wel belangrijker dan eerder. Ceremonies werden gedaan om de intuïtieve gevoelens en krachten van vrouwen te versterken. Steeds meer vrouwen her-inneren hun kracht weer en wel dankzij vrouwen die elkaar ondersteunen en helpen zichzelf te herzien.

Ceremoniele Cacao

Heilige cacao wordt bij oude volkeren gedronken als een medicijn, als heling en als viering van het Leven. Het is ontzettend gezond en helend voor je lichaam. Cacao heeft ook een verdiepende werking op het voelen van je gevoelens. Het medicijn grond je lichaam en opent de zintuigen. Zo kun je antwoorden ontvangen die je verder brengen op jouw weg.

Winterceremonie

De Winter is een periode van vertraging waarin je kunt reflecteren op je leven en het leven zelf. Leven met de seizoenen is werkelijk heilzaam voor je lichaam en geest. Tijdens de ceremonie kies je voor een pauze, Cacao nodigt je uit in je hart te voelen wat waarheid is voor jou. Cacao creëert daarmee een moment van stilte waardoor je een diepere ervaring creëert.

Op deze mooie middag ervaar je Sacred Cacao zelf. Je bent van harte welkom in de ceremonie. Als vrouwen mogen we leren om te Zijn wie we zijn, leren verbinden met elkaar zonder bang te zijn niet genoeg te zijn. Waar vrouwen samen komen ontstaat Magie 🤍

Voor, tijdens en na de ceremonie:

 • Voor een diepe ervaring kun je het beste licht en vloeibaar eten van te voren
 • Neem je favoriete Journal en een pen mee om te schrijven en te verdiepen.
 • Cacao is van nature uitdrogend waardoor je goed mag drinken alvorens de ceremonie begint en de rest van de dag
 • Na de ceremonie mag je jezelf uitnodigen rustig aan te doen. Je staat open en bent daardoor gevoeliger voor prikkels
 • Ook na de ceremonie kunnen er nog gevoelens en inspiratie komen, neem het liefst de tijd om je ervaringen te integreren

De volgende ceremonies staan gepland op:

 • 24 december 2022 Kerstceremonie van 14.00 tot 17.00 uur
 • 25 februari 2023 Cacaoceremonie
 • 21 juni 2023 de Zomerzonnewende ceremonie
  ( theeceremonie in plaats van Cacaoceremonie )
 • 22 december 2023 de Winterzonnewende ceremonie

 

By being You, you give.
You have always been the wise woman inside.