Skip to main content

Springboard Pilates lessen

Wat is een springboard Pilates les ?

De Pilates Methode, ontwikkeld door Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. In de methode wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, lengte, concentratie en controle.

De authentieke, klassieke Pilates methode bestaat uit 34 vaste oefeningen. Iedere oefening is een voorbereiding op de volgende oefening. Aan het einde van de les heb je alles in je lichaam getraind. In een klassieke les wordt er gebruik gemaakt van de volgende principes:

Coördinatie
Centering
Concentratie

Bewust bewegen is heel belangrijk voor een goede gezondheid. Gewrichten behoren hun plek en functie toe. In de springboard Pilates lessen werk je met veren en oefen je met het behouden van kracht en soeplesse. De oefeningen worden dieper ervaren en dankzij de materialen die we gebruiken wordt het lichaam sterker dan slechts een mat les waarbij alles uit je eigen lichaam moet komen. Je leert je lichaam aan om alles met elkaar samen te laten werken.

De springboard lessen zijn voor een kleine groep deelnemers, zodat er gericht en genoeg aandacht kan zijn voor iedereen die mee doet. Net zoals de Pilates reformer lessen zijn deze trainingen aan te raden voor een allround belevenis wat Pilates betreft. Lessen bestaan uit zijwaartse oefeningen, heupstabiliteitsoefeningen, mobiliteitsoefeningen en Core training naast schouderstabiliteit en verbetering van het gehele bewegingsapparaat. Ook bij blessures is de Springboard les een aanrader. Vraag in dit geval naar de mogelijkheden voor een prive les.