Skip to main content

Cranio Sacraal behandeling

De eerste twee weken dat een embryo in de baarmoeder groeit, ontstaat de verbinding van het ruggenmerg dat aan het ene uiteinde het bekken, het Sacrum, plaatst en aan het andere uiteinde de kruin, het Cranio. De twee delen van het lichaam die al sinds de start van nieuw leven samen werken zijn daarmee aangegeven ook de meest kwetsbare onderdelen van het lichaam. Een behandeling is een reis naar de binnenwereld waar oude herinneringen plaatsvinden maar ook waar diepe ontspanning plaatsvindt. Wanneer je op die plek aankomt, ontstaat er een gevoel van eenheid. Op sommige plekken in het lichaam is deze eenheid verstoord, een behandeling kan bij klachten omwille van deze verstoringen dan uitkomst bieden.

Een Cranio Sacraal behandeling kan bij veel klachten hulp bieden, en kan ook zonder te weten waar spanningen vandaan komen het lichaam helpen te herstellen. Bekken- of schouderklachten maar ook een gevoel van strakte in het lichaam of terugkomende pijntjes die niet te verhelpen zijn vanuit de reguliere geneeskunde zijn daar voorbeelden van. In Craniosacrale behandelingen werken we toe naar de functionele werking van het zelfherstellende vermogen van het lichaam, dat door aanslag op het systeem is aangedaan en niet haar functie goed genoeg kan uitvoeren. Wat en waar de druk het hoogste is in het lichaam, is soms niet de plek waar de behandeling nodig is, omwille van deze reden kan fysiotherapie alleen soms niet genoeg zijn. Terug komende klachten hebben geregeld een dieper bewustwordingsproces nodig, in een Craniosacraal behandeling gebeurt dit door het werken met het bindweefsel.

Na een intake gesprek gaat het lichaam zelf aan de slag in de behandeling. Het kan zijn dat er langere integratie tijd nodig is tussen behandelingen, of dat er meerdere behandelingen nodig zijn om klachten te doen verminderen. Het lichaam heeft een eigen ritme, een eigen tijd om los te laten, zodra daar meer ruimte voor komt klopt ook herstel en heling met de tijd.

Tijdens en na een behandeling ontstaat er diepe ontspanning. Pijnpatronen beginnen te verdwijnen en oude ongevallen verliezen hun impact op het systeem. Stresszones en verkrampingen kunnen los laten en de natuurlijke veerkracht hersteld.